Головна Новини HI-tech технології Нове покоління інновацій: Apple запускає розробку чіпу M4
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове покоління інновацій: Apple запускає розробку чіпу M4

Компанії може знадобитися щонайменше рік на розробку

13 березня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

У світі технологій Apple завжди був лідером на ринку, постійно пропонуючи щось нове та несподіване. Не стало винятком і початок створення нового чіпа M4, який обіцяє стати черговим проривом в індустрії. Шлях до створення першого комп'ютера на базі цього чіпа є захоплюючою подорож у майбутнє комп'ютерних технологій, на яку Apple може знадобитися ще як мінімум рік.

Нове покоління інновацій: Apple запускає розробку чіпу M4

Apple розробляє новий MacBook на чіпа M4

Наступний крок в еволюції: від M3 до M4

За повідомленням відомого інсайдера Марка Гурмана для Bloomberg, Apple тільки-но почала офіційну розробку нового MacBook Pro на чіпі M4, і, отже, любителям продукції бренду доведеться трохи почекати, щоб побачити цю модель на полицях магазинів. Цей крок є логічним продовженням розвитку лінійки потужних чіпів Apple, починаючи з попередніх версій, включаючи вражаючий чіп M3, який дебютував у MacBook Pro у жовтні 2023 року.

Нові горизонти з чіпом M4

Чіп M4 буде ґрунтуватися на наступному чіпі Apple для iPhone – A18. Це передбачає значні покращення в обробці даних та ефективності, особливо у завданнях, пов'язаних із штучним інтелектом. Очікується, що M4 та A18 будуть оснащені збільшеною кількістю ядер Neural Engine, що зробить їх ще більш потужними в обробці операцій, пов'язаних з ІІ, передбачених у iOS 18 та macOS 15.

Чим потішить чіп M4?

Поточний чіп A17 Pro з Neural Engine вже здатний обробляти до 35 трильйонів операцій за секунду, що робить його надзвичайно потужним у своєму роді. З появою M4 очікується ще більший стрибок у продуктивності, що, безумовно, відкриє нові можливості для користувачів по всьому світу.

Введення 3-нанометрової технології в чіпі M3 вже показало значні поліпшення ефективності та продуктивності. MacBook Air з чіпом M3, що надійшов у продаж раніше цього місяця, демонструє, що нова технологія дозволяє навіть більш легким і менш дорогим пристроям змагатися за потужністю з більш важким арсеналом, таким як MacBook Pro.

В очікуванні майбутнього

У той час як шанувальники Apple з нетерпінням чекають на прихід нового чіпа M4, варто відзначити, що кожен крок у розвитку технологій компанії робить значний внесок у майбутнє цифрової ери. Розробка M4 не просто наступний етап у виробництві процесорів; це черговий крок до того, щоб зробити технології більш інтуїтивно зрозумілими, доступними та потужними для користувачів у всьому світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини