Головна Новини HI-tech технології Нова українська САУ "Богдана" проходить випробування на полігоні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова українська САУ "Богдана" проходить випробування на полігоні: що відомо

Нова українська САУ проходить попередні випробування

27 травня 2021, 15:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Україні почалися випробування самохідної артилерійської установки "Богдана". Тестується нова техніка на полігоні "Широкий Лан".

Нова українська САУ "Богдана" проходить випробування на полігоні: що відомо

САУ "Богдана" проходить випробування. Фото з відкритих джерел

Наразі артилерійська установка проходить попередні випробування, завдяки яким можна буде оцінити її реальні можливості озброєння і відповідність висунутим вимогам. З нової військової техніки вже було здійснено щонайменше 50 пострілів. Відомо, що за ходом випробувань стежать представники Міністерства оборони України.

155-мм САУ розробляється відповідно до оборонного замовлення з 2016 року Краматорським заводом важкого верстатобудування. Вперше цей зразок озброєння був продемонстрований у липні 2018 року, а вже через місяць його можна було побачити на параді, присвяченому до Дня Незалежності України.

Раніше передбачалося, що робота над технікою буде завершена до 2020 року, проте темпи розробки були значно уповільнені через бюрократичні перепони та проблеми із закупівлею боєприпасів.

Через зрив термінів виконання дослідно-конструкторських робіт Міністерство оборони України подало в суд на виробника. Однак, згідно з рішенням апеляційного суду, зрив термінів стався не з вини заводу. Вкінці минулого року Міноборони уклало додаткову угоду на пролонгацію контракту без застосувань штрафних санкцій. За нових умов до кінця цього року САУ "Богдана" повинна завершити усі попередні та державні випробування.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що CША будуть закуповувати в Україні вантажівки "КрАЗ" для своєї армії. А також інформувало про те, що українську військову техніку почали оснащувати новою тепловізійною системою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини