Головна Новини HI-tech технології Ноутбук із переробленого пластику: скільки коштує така модель
commentss НОВИНИ Всі новини

Ноутбук із переробленого пластику: скільки коштує така модель

Тайванська компанія Acer виготовила ноутбук із переробленого пластику

17 січня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

У світі вже виробили перший ноутбук із переробленої вторинної сировини. Корпус ноутбука складається на 30% з вторинної сировини, клавіатура — на 50%. Для його виготовлення було використано перероблений пластик із полімерних матеріалів. Про це пише платформа VC.

Ноутбук із переробленого пластику: скільки коштує така модель

Ноутбук виготовлено з переробленого пластику, фото VC.ru

Модель першого у світі екологічного ґаджета має назву Aspire Vero (AV15-51) від компанії Acer. Крім того, після завершення терміну використання ноутбук можна переробити на вторинну сировину. За словами розробників, дисплей та упаковка переробляються майже повністю. Такі моделі більше екологічні, бо для їх виробництва відбувається на 21% менше викидів вуглецю у повітря, ніж коли виготовляють звичні ноутбуки.

Нова модель має чотири режими енергоспоживання (Performance, Balanced, Eco та Eco+). У цих режимах ноутбук споживає різну кількість електроенергії. Вага нової моделі — 1,8 кілограма, товщина 17,9 міліметра. У нього вбудовано процесор Intel Core i7-1195G7, ґаджет підтримує операційну систему Windows 11. В Україні така модель коштує від 24 до 32 тисяч гривень

Повідомляється, що компанія Acer поставила перед собою ціль перейти на відновлювані джерела енергії та зменшувати кількість пластикового сміття шляхом перероблення старої техніки.

Як повідомляв портал "Коментарі", кілька років тому була введена екологічна мода на сумки-шопери замість пластикових пакетів. Сумки виробляються з бавовняної тканини, однак перехід на їх використання теж не розв'язує проблеми. Міністерство з питань довкілля Данії повідомляло три роки тому, що для виправдання використання такої сумки треба носити її протягом 54 років, однак і це ще не все.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини