Головна Новини HI-tech технології Норвегія вперше запустила власний водневий дрон
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвегія вперше запустила власний водневий дрон

Новий паливний елемент допоможе збільшити дальність і надійність польоту

18 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Компанія Nordic Unmanned AS завершила успішний випробувальний політ безпілотного літального апарату Staaker BG-200 на водневих паливних елементах. 14 грудня норвезька компанія поділилася новинами про політ, заявивши, що дрон був оснащений спеціальною системою паливних елементів потужністю 2 кВт від HES і посудиною під тиском 7,2 л з воднем під тиском 300 бар.

Норвегія вперше запустила власний водневий дрон

ФОТО: Nordic Unmanned

В якості кінцевої мети компанія сподівається отримати систему паливних елементів як "модуль підвищеної міцності", який можна буде встановити на будь-який готовий до використання паливний елемент Staaker BG-200.

"Це важлива віха для проекту. Авіація з водневим двигуном — це частина майбутнього, і, зробивши сьогодні успішний випробувальний політ, ми зробили важливий крок до його реалізації", — сказав Йорген Апеланд, інженер з досліджень і розробок, що працює над проектом.

Стартувавши в 2018 році, проєкт здійснюється в рамках промислової докторської дисертації за програмою Університету Ставангера і фінансується Дослідницьким радою Норвегії.

Згідно Nordic Unmanned, подвоївши довговічність, можна поліпшити експлуатаційну ефективність і дальність польоту, і тим самим потенційно можна буде використовувати дрони з паливними елементами для певних програм, де важливі надійність і дальність польоту.

"Це довгострокове дослідницьке зусилля Nordic Unmanned, яке узгоджується з нашою метою створення сильної спільноти в рамках досліджень і розробок безпілотних систем в Норвегії, а також для просування безпілотної авіації", — повідомив Кнут Роар Уіг, генеральний директор Nordic Unmanned.

Згідно власним дослідженням Nordic Unmanned, це перший політ скандинавського водневого безпілотника.

Як повідомляло видання "Коментарі", Шотландія перша в світі зазнає унікальну водневу систему опалення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини