Головна Новини HI-tech технології Ніхто не сховається: японська компанія розробляє інноваційну систему розпізнавання облич
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніхто не сховається: японська компанія розробляє інноваційну систему розпізнавання облич

Нова технологія розпізнавання облич вже стривожила правозахисників

7 січня 2021, 16:34
Поділіться публікацією:

Японська компанія NEC, що розробляє системи розпізнавання облич, запустила систему, яка може ідентифікувати людей, навіть коли вони носять маски. Технологія вивчає незакриті частини обличчя, такі як очі, щоб встановити особу. За заявою NEC, перевірка займає менше однієї секунди з точністю понад 99,9%.

Ніхто не сховається: японська компанія розробляє інноваційну систему розпізнавання облич

Нова система розпізнавання облич. Фото: Panda Security

Метрополітен використовує технологію розпізнавання облич NeoFace Live від NEC, щоб порівнювати обличчя в натовпі з обличчями зі списку спостереження. Серед інших клієнтів — авіакомпанії Lufthansa і Swiss International Airlines. А NEC тестує систему автоматичних платежів в магазині в своїй штаб-квартирі в Токіо.

Шинья Такашима, помічник менеджера підрозділу цифрових платформ NEC, сказав інформаційному агентству Reuters, що технологія може допомогти людям уникнути контакту з поверхнями в різних ситуаціях.

Згідно зі звітом Національного інституту стандартів і технологій, до пандемії коронавіруса алгоритми розпізнавання облич не могли ідентифікувати 20-50% зображень людей в масках. Але до кінця 2020 року він повідомив про значне поліпшення точності.

Були питання щодо того, наскільки добре системи розпізнають більш темні відтінки шкіри, поряд з етичними проблемами вторгнення в приватне життя. У серпні використання таких систем поліцією Уельсу було визнано незаконним в справі, порушеній борцем за громадянські права. А в США великі технологічні компанії, в тому числі Amazon і IBM, призупинили використання програмного забезпечення для розпізнавання облич поліцейськими, щоб дати законодавцям час подумати про законодавство про те, як його слід застосовувати.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook розробляє технологію за 10 мільйонів доларів, для розпізнавання діпфейків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини