Головна Новини HI-tech технології Не дитячі мультики: Disney почне попереджати про контент з расистським підтекстом
commentss НОВИНИ Всі новини

Не дитячі мультики: Disney почне попереджати про контент з расистським підтекстом

Навіть мультфільм про летюче слоненя Дамбо не уникнув звинувачень у расизмі

20 жовтня 2020, 12:30 comments1605
Поділіться публікацією:

Зараз компанія Disney активізує свою протидію расовим стереотипам в деяких зі своїх класичних мультфільмів на своєму потоковому сервісі Disney +. Про це повідомляє Sky News.

Не дитячі мультики: Disney почне попереджати про контент з расистським підтекстом

Disney відзначатиме расистський контент

Оригінальні мультиплікаційні версії мультфільмів, такі як "Дамбо", "Книга джунглів", "Пітер Пен", "Леді і бродяга", "Аладін" і "Коти-аристократи", тепер містять суворий осуд расистських стереотипів, які відображені в образі деяких персонажів.

Передплатники служби побачать наступне повідомлення перед переглядом деяких класичних мультфільмів: "Ця програма містить негативне зображення і / або жорстоке поводження з людьми або культурами. Ці стереотипи були помилковими тоді і невірні зараз. Замість того, щоб видаляти цей контент, ми хочемо визнати його шкідливий вплив, витягти уроки з нього і почати діалог, щоб разом створити більш інклюзивне майбутнє".

Торік Disney представив більш короткі повідомлення про відмову від відповідальності щодо деяких своїх мультфільмів.

"Ця програма представлена ​​в тому вигляді, в якому вона була спочатку створена. Вона може містити застарілі культурні образи", — говорилося в повідомленні.

У мультфільмі "Дамбо" лідера групи ворон звуть Джим Кроу, що є відсиланням до расистських законів, що дозволяли сегрегацію до 1965 року, і він ходить, як карикатура Джима Кроу, зображена на плакатах того часу. У мультфільмі "Коти-аристократи", дія якого відбувається у Франції, зображений сіамський кіт, на ім'я Шун Гон, який грає на піаніно паличками для їжі та виспівує провокаційні тексти.

У тому ж дусі в "Леді і бродяга" показали двох сіамських котів Сі і Ам, які є злими персонажами та співають пісню, що містить расистський підтекст. У 2013 році автор Маркус Хантер написав, що пара котячих "безсумнівно з'явилася під впливом" антиазіатських забобонів, які були у деяких американців після Другої світової війни.

Як повідомляло видання "Коментарі", глядачі високо оцінили потоковий сервіс Disney.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини