Головна Новини HI-tech технології Не більший комара: британська армія тестує нові дрони
commentss НОВИНИ Всі новини

Не більший комара: британська армія тестує нові дрони

Британська армія почне використовувати надкрихітні дрони

28 грудня 2020, 17:37
Поділіться публікацією:

Компанія UAVTEK, яка виробляє дрони, у співпраці з BAE Systems доставила 30 прототипів нано-дрона Bug британській армії для польових випробувань. При вазі 196 г Bug розроблений для роботи при швидкості вітру до 80 км / ч.

Не більший комара: британська армія тестує нові дрони

Крихітні дрони з'являться в британській армії. ФОТО: ixbt.com

Одна з чудових особливостей зростаючого ринку дронів — це велика різноманітність функцій, форм і розмірів, які він охоплює. На одному кінці шкали знаходяться всі більші БЛА, призначені для розвідки, ведення бою і навіть запуску невеликих супутників. З протилежного боку — крихітні кораблі, такі як "Жук", призначені для виконання таких завдань, як кишенькова розвідувальна одиниця, яку середній піхотинець може розгорнути миттєво.

Bug по вазі подібний до смартфона, має дальність дії 1,25 милі (2 км) і час автономної роботи 40 хвилин. Він може розвивати швидкість 80 км / год (22 м / с), передавати зображення назад на кілька пристроїв і справлятися з вітром в 35 вузлів і поривами до 45 вузлів, що, за даними BAE, зробило його єдиним нано-БПЛА, який подолав сувору погоду під час спеціального заходу Army Warfighting Experiment (AWE) у Великій Британії.

Наступним кроком буде поліпшення Bug шляхом додавання датчиків і інтеграції з іншим військовим спорядженням.

Як повідомляло видання "Коментарі", Норвегія вперше запустила власний водневий дрон. Компанія Nordic Unmanned AS завершила успішний випробувальний політ безпілотного літального апарату Staaker BG-200 на водневих паливних елементах. 14 грудня норвезька компанія поділилася новинами про політ, заявивши, що дрон був оснащений спеціальною системою паливних елементів потужністю 2 кВт від HES і посудиною під тиском 7,2 л з воднем під тиском 300 бар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини