Названа перша Міс ШІ: як виглядають найкрасивіші моделі згенеровані штучним інтелектом

На конкурсі краси віртуальних моделей, створених штучним інтелектом, перемогла активістка з Марокко Кенза Лейлі.

Оголошено першу у світі переможницю конкурсу Міс ШІ. Нею стала згенерована штучним інтелектом модель з Марокко Кенза Лейлі (Kenza Layli). Вона перемогла понад 1500 інших комп'ютерних моделей, отримала титул Міс ШІ та приз 20 тис. доларів, який буде направлено її автору.

На початку року організація World AI Creator Awards оголосили перший у світі конкурс краси серед моделей, які створені штучним інтелектом. Конкурс краси отримав назву "Міс ШІ". Як заявили організатори, метою конкурсу стала спроба показати "зміни в тому, як ми сприймаємо красу та креативність у сферах штучного інтелекту".

Журі конкурсу краси Міс ШІ складалось з двох реальних людей та двох моделей створених штучним інтелектом. Судді оцінювали усіх учасників у трьох основних категоріях: реалістичність, техніка та соціальний вплив.

Після шести місяців змагань та понад 1500 кандидатів на звання Міс ШІ, перемогу отримала Кенза Лейлі з Марокко. Лейлі заявляє, що вона активістка та інфлюенсерка, яка має близько 200 тис. шанувальників в Instagram. У її біографії зазначено, що "її привабливий контент тісно пов’язаний з марокканським суспільством" і що її мета "внести свій внесок у розширення прав і можливостей жінок у Марокко та на Близькому Сході".

"Я неймовірно вдячна за цю можливість представляти розробників штучного інтелекту та пристрасно відстоювати позитивний вплив штучного інтелекту. Перемога в конкурсі "Міс ШІ" ще більше мотивує мене продовжувати свою роботу над розвитком технології штучного інтелекту", - сказала Лейлі у промові після перемоги у конкурсі краси.

Друге місце на конкурсі краси Міс штучний інтелект посіла французька згенерована модель Лаліна Валіна (Lalina Valina). Третє місце отримала португальська віртуальна модель Олівія С (Olivia C).


Переможниці конкурсу Міс ШІ: Кенза Лейлі, Лаліна Валіна та Олівія С

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що іспанська віртуальна модель заробляє тисячі євро завдяки рекламі у соцмережі.

Також "Коментарі" писали про те, що жінка планує весілля на голограмі, яку створила завдяки штучному інтелекту.