Головна Новини HI-tech технології На порталі "Дія" з'являться нові сервіси
commentss НОВИНИ Всі новини

На порталі "Дія" з'являться нові сервіси

Зокрема, українці зможуть сплачувати штрафи за постановою про адміністративне правопорушення

1 жовтня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

У Міністерстві цифрової трансформації анонсували появу нових сервісів на порталі "Дія". Зокрема, українці зможуть отримувати судові рішення в електронному вигляді. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на заяву керівниці проектів цифрової трансформації Мінціфри Оксани Литвинової.

На порталі "Дія" з'являться нові сервіси

На порталі "Дія" з'являться нові сервіси - фото з відкритих джерел

Таким чином, користувачам "Дії" надається можливість:

— отримувати повідомлення про судове засідання, учасником якого вони є;

— сплачувати штрафи за постановою про адміністративне правопорушення;

-отримання електронного судового рішення, яке можна буде затверджувати або подавати до органів державної влади в електронному форматі.

Нагадаємо, що навіть без смартфонів портал "Дія" буде доступний для українських громадян. Всі, хто має потребу в електронних послугах через цей сервіс, зможуть їх отримати. Для цього облаштують місця з комп'ютерами в кожному Центрі надання адміністративних послуг. Громадян консультуватимуть оператори Центру. Відвідувачам будуть пояснювати які послуги можна отримати через портал і як ним користуватися. У майбутньому громадяни зможуть отримувати державні послуги самостійно і не стояти в чергах до операторів.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що військовозобов'язані, призовники, резервісти зможуть змінити місце реєстрації онлайн. Така послуга в майбутньому сприятиме економії часу громадян. Адже процедура зміни місця реєстрації досить тривала і займає до двох тижнів часу. Тепер громадяни зможуть змінити місце реєстрації за пару кліків, тому впровадження такої послуги має хороші перспективи.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини