Microsoft представила Windows 11: системні вимоги і деталі (ФОТО)

Microsoft показала Windows 11

Сьогодні Microsoft офіційно представила свою нову операційну систему (ОС) Windows 11. Презентація відбулася на офіційному сайті компанії.

За словами директора по продуктам Microsoft Паноса Паная, новинка буде повністю безкоштовною для всіх власників Windows 10 і її зможуть завантажити всі бажаючі вже восени цього року.


Як запевняють розробники, нова операційка буде дуже продуктивною. У Windows 11 з'являться віджети, Auto HDR, новий магазин (Microsoft Store) і багато іншого. Також Microsoft повністю переробила дизайн інтерфейсу з упором на прозорість і спрощення.


Були озвучені системні вимоги до нової ОС:

• У користувача в комп'ютері повинен бути встановлений центральний процесор з тактовою частотою не менше одного гігагерца (2 ядра);

• 4 гігабайти оперативної пам'яті;

• 64 вільні гігабайти на накопичувачі пристрою;

• відеокарта з підтримкою DirectX 12 або WDDM 2.x;

• роздільна здатність не менше 1366х768 і розміром не менше 9 дюймів.


Також стало відомо, що на новій Windows 11 будуть запускатися Android програми і те що вона буде тільки 64-бітною. Хоча Win32-програми на ній також можна буде запускати.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Microsoft почала примусово оновлювати Windows. Розробники розповіли, наскільки розтягнеться процес автоматичного оновлення. Детальніше читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що компанія Facebook запустить новий сервіс, який стане аналогом популярної соціальної мережі Clubhouse. Стали відомі можливості програми. Подробиці - в нашій статті.