Головна Новини HI-tech технології Microsoft повідомляє про масштабні хакерські атаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft повідомляє про масштабні хакерські атаки

За атаками на штаби Трампа і Байдена стоїть угруповання, яке діяло у 2016 році

11 вересня 2020, 10:36
Поділіться публікацією:

Компанія Microsoft заявляє, що хакери, пов'язані з Росією, Китаєм і Іраном, намагаються відстежувати людей і групи, причетні до президентських виборів, які пройдуть в США у 2020 році. Про це повідомляє видання BBC.

Microsoft повідомляє про масштабні хакерські атаки

За заявою Microsoft, російські хакери, які зламали вебсторінку Демократичної партії у 2016 році, причетні до цієї атаки. Компанія заявила, що "очевидно, що іноземні групи активізували свої зусилля" щодо президентських виборів.

Microsoft повідомила, що російські хакери з групи Strontium атакували понад 200 організацій, багато з яких пов'язані з політичними партіями США — як республіканцями, так і демократами. Ті ж кібератаки також націлилися на британські політичні партії, повідомила Microsoft, при цьому не уточнивши, які саме.

Strontium, також відомий як Fancy Bear, підрозділ хакерів, імовірно пов'язаний з російською військовою розвідкою ГРУ. Також компанія повідомила, що китайські хакери почали атаки, націлені на осіб, пов'язаних з кампанією Байдена, в той час, як іранські хакери продовжували спроби націлюватися на людей, пов'язаних з кампанією Трампа.

За даними Microsoft, більшість кібератак не увінчалися успіхом. Атаки також не проводилися на групи, які керують системами голосування незалежно від обох кандидатів.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини