Головна Новини HI-tech технології Microsoft повідомила про кібератаки на розробників вакцин
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft повідомила про кібератаки на розробників вакцин

Метою хакерів стали фармацевтичні компанії, які розробляють вакцину проти COVID-19

16 листопада 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Microsoft повідомила, що хакери, підтримувані Росією і Північною Кореєю, націлилися на фармацевтичні компанії, які беруть участь в розробці вакцини проти COVID-19.

Microsoft повідомила про кібератаки на розробників вакцин

Хакери атакували фармацевтичні компанії

Технологічний гігант повідомив в п'ятницю, що кібератаки були спрямовані на сім компаній в США, Канаді, Франції, Індії та Південній Кореї. Але хоча Microsoft заблокувала "більшість" атак, деякі з них були успішними. Microsoft заявила, що повідомила постраждалі компанії, але відмовилася назвати їх.

"Ми вважаємо ці атаки безсовісними і вони повинні бути засуджені усім цивілізованим суспільством", — сказав Том Берт, керівник служби безпеки та довіри клієнтів Microsoft, в своєму блозі.

Технологічний гігант звинуватив в атаках три групи хакерів. Російська група, яку Microsoft називає Strontium, але більш відома як APT28 або Fancy Bear, використовувала атаки з розпилення паролів для своїх жертв, які часто включають перероблені або повторно використовувані паролі. Fancy Bear, можливо, найбільш відома своєю дезінформацією і хакерськими операціями напередодні президентських виборів у США 2016 року, але групу також звинувачують у низці інших гучних атак на ЗМІ і бізнес.

Дві інші групи підтримуються північнокорейським режимом. Одну з них Microsoft називає Zinc, але вона більш відома як Lazarus Group, яка використовувала цільові фішингові електронні листи, замасковані під вербувальників, для крадіжки паролів у своїх жертв. Lazarus звинувачували у зломі Sony в 2016 році і атаці вимагача WannaCry в 2017 році, а також в інших атаках, заснованих на шкідливих програмах.

Як повідомляло видання "Коментарі", влада США попереджають про неминучу кібератаці на лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини