Головна Новини HI-tech технології Мегавсесвіт - нова ідея Facebook з елементами віртуальної реальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Мегавсесвіт - нова ідея Facebook з елементами віртуальної реальності

Марк Цукерберг оголосив про ідею, яка стимулює інженерію і програмування у Європі

18 жовтня 2021, 18:54
Поділіться публікацією:

Компания Facebook оголосила, що планує створити Мегавсесвіт, повідомляє агентство BBC News.

Мегавсесвіт - нова ідея Facebook з елементами віртуальної реальності

Мегасвіт з віртуальною та доповненою реальністю, як у грі Pokémon Go - фото з мережі

Мегавсесвіт – онлайн-світ, де люди зможуть розважатись, працювати, спілкуватись у єдиному віртуальному середовищі. При цьому вони використовуватимуть гарнітуру VR (Virtual Reality – з англ. віртуальна реальність), наприклад, Oculus Rift від Facebook. Також буде доповнена реальність, схожа на ту, яка була у грі Pokémon Go: на шар реального світу накладається цифровий шар. Мегавсесвіт Фейсбук комутуватиме зі світами, створеними іншими цифровими гігантами — Google, Apple – чи реальністю віртуальної гри.

Ідея вимагає 50 млн дол. стартових інвестицій. Кошти будуть використані для того, щоб вивчити, чи відповідає ідея мегавсесвіту нормативним та правовим проблемам. Їх буде розділено між спеціалізованими організаціями: Seoul National University, Women in Immersive Tech та іншими. Втілюватиметься вона у Європі. Буде створено близько 10 тис. робочих місць для кваліфікованих інженерів, програмістів.

Як пише Guardian, Нік Клегг (Nick Clegg), віцепрезидент Фейсбук ІЗ глобальних питань, повідомив у своєму блозі про початок найму на роботу нових спеціалістів. Перевага надаватиметься європейцям, оскільки компанія планує найближчі п'ять років використовувати саме європейський технологічний інноваційний потенціал і таланти.

Фейсбук звернув увагу на те, що у Німеччині працювали над мРНК-вакцинами, у Швеції всі фінансові операції переведені у безготівкові. Американська компанія інвестуватиме у лабораторію дослідження штучного інтелекту у Франції та у дослідження віртуальної й доповненої реальності в Ірландії.

Маргрете Вестаге (Margrethe Vestager),  уповноважена ЄС з питань конкуренції, між тим заявила, що Європа пам'ятає про наслідки відключення єдиної компанії від мережі та не планує покладатись на одного цифрового гравця у питаннях свободи поглядів, конфіденційності та прозорості.

Про загрозу 36-мільйонного штрафу для компанії Facebook видання "Коментарі" інформувало своїх читачів раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

19 жовтня 2021, 06:21

Или редактор лох, или просто ему пох. Не мега, а метавселенная. Бгггггг))

Виктор

19 жовтня 2021, 00:46

Сейчас наступило время, когда сотрудничество с Facebook работает как антиреклама


Новини