Майбутнє настало: дрон-таксі здійснив перший політ над Парижем (ВІДЕО)

Комерційні польоти мають стартувати вже 2024 року. До цього часу компанія-розробник працюватиме над підготовкою таксі до сертифікації.

Днями німецька компанія-розробник Volocopter провела на території Франції випробування свого неймовірного винаходу – повітряного таксі-дрона з пасажиром на борту.

Унікальна розробка отримала назву компанії, яка і створила повітряне таксі – Volocopter. Новинка виявилася електричним вертольотом білого кольору з вісьмома гвинтами, що нагадує великий безпілотник.

На аеродромі, розташованому під Парижем, повітряне таксі-дрон ненадовго злетіло в небо і зробило коло над головами приголомшеної публіки.


Представник компанії Volocopter заявив, що протягом наступних вісімнадцяти місяців вони будуть зосереджені на підготовці транспортного засобу до сертифікації. Нетривалі комерційні польоти розробники сподіваються розпочати вже 2024 року, коли в Парижі пройдуть літні Олімпійські ігри.

Таксі-дрон "оснащений" вертикальним зльотом та посадкою. Розробники заявляють, що до початку комерційних польотів їхній двомісний дрон-таксі стане повністю автоматичним і літатиме виключно з пасажирами в салоні - без присутності пілота, як це відбувається на даному етапі.

Зазначається, що компанія-розробник Volocopter бере участь у мільярдних перегонах з аналогічними компаніями по всьому світу, включаючи Lilium, Joby Aviation та Airbus, кожна з яких мріє першою отримати сертифікацію літаючого таксі. Імовірно, цього вдасться досягти приблизно за два-три роки.

Читайте також:

- Невтішний прогноз: вчені показали, як виглядатиме людина у 3000 році (ФОТО)

- У США чоловік вкрав біткоїни на мільярди доларів: як йому це вдалося

- Українець став найкращим гравцем десятиліття в Counter-Strike (ФОТО)