Головна Новини HI-tech технології Маск розповів, коли відправить космічний корабель на Марс: чекати ще не довго
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск розповів, коли відправить космічний корабель на Марс: чекати ще не довго

Ілон Маск повідомив, що має план відправити космічний корабель Starship на Марс через 5 років. Крім того, власник SpaceX обіцяє міжзоряні подорожі у майбутньому.

21 березня 2024, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск заявив, що його космічний корабель Starship до кінця десятиліття прибуде на Марс. Також, американський бізнесмен обіцяє, що майбутні версії космічного корабля зможуть подорожувати до зірок. Свої заяви Маск зробив після успішного випробування польоту космічних ракет від SpaceX.

Маск розповів, коли відправить космічний корабель на Марс: чекати ще не довго

Ілон Маск відправить Starship на Марс. Фото з відкритих джерел

Після вдалих випробувань своїх космічних апаратів Ілон Маск став активно ділитись планами у соціальній мережі X публікуючи нові дописи та відповідаючи на питання користувачів. Серед цих коментарів власник SpaceX заявив, що його космічні кораблі будуть відправлені на Марс.

"Starship буде на Марсі протягом 5 років. Starship доставить людство на Марс. Starship зробить життя багатопланетним", — пише Ілон Маск у кількох повідомленнях в X.

Мільярдер наголосив, що космічний корабель Starship розроблений таким чином, що може перетнути всю Сонячну систему та вийти за її межі. Однак Маск додав, що апарат має обмеження в радіусі польоту через "хмару об’єктів, що оточують" Сонячну систему.

Потім Маск поділився, що майбутні версії Starship будуть "подорожувати в інші зоряні системи". За його словами наступні покоління космічних кораблів Starship будуть більшими за розмірами та досконалішими, ніж ті, які існують сьогодні. Проте Маск не повідомив, чи SpaceX вже працює над розробкою наступних поколінь кораблів Starship, які будуть здатні до космічних подорожей між зірками.

Наразі SpaceX здійснила 320 запусків своїх ракет. Зокрема було 284 посадки та 254 повторних польотів, тобто система злітала та використовувалася повторно. Сконструйовані таким чином ракети скорочують витрати на один із найдорожчих аспектів космічної подорожі та знижують вартість доступу до космосу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск втратив звання найбагатшої людини світу.

Також "Коментарі" писали про резонансну заяву Ілона Маска у якій він підтримав ідею, що НАТО має припинити своє існування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини