Головна Новини HI-tech технології Куряче філе за 46 гривень: в Ізраїлі виготовили штучне м’ясо, яке дешевше за натуральне
commentss НОВИНИ Всі новини

Куряче філе за 46 гривень: в Ізраїлі виготовили штучне м’ясо, яке дешевше за натуральне

Стартап в Ізраїлі пропонує віднині найдешевше штучне куряче філе, яке коли-небудь вдавалось виростити науковцям

24 грудня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

Ізраїльським експертам вдалось масимально здешевити вартість виробництва штучного курячого філе. Тепер таке м’ясо стало дешевшим, аніж натуральне. Про це повідомляє видання Хайтек.

Куряче філе за 46 гривень: в Ізраїлі виготовили штучне м’ясо, яке дешевше за натуральне

Куряче м’ясо. Фото з відкритих джерел

Вартість одного філе оцінюють у 1,7 долара, що приблизно становить 46 гривень. Тоді, як вартість натурального курячого філе удвічі дорожче.

Future Meat Technologie, стартап, який запропонував цю розробку, використовує власний унікальний метод. Він полягає у тому, що спеціалісти беруть клітини у живих тварин і використовують при цьому спеціальні біореактори з нержавіючої сталі (це обладнання для вирощування біологічних культур у сталих умовах). Так вони не лише постійно видаляють продукти життєдіяльності культур, але і забезпечують приріст клітинам, що утворюються. Поступово вони розмножуються і перетворюються у тканини, а далі у шматки м’яса, які придатні до споживання. У компанії стверджують, що такий процес гарантує їм урожайність у 10 разів більшу, ніж в інших.

"У цьому процесі виникає на 80% менше викидів парникових газів, а саме виробництво потребує на 99% менше землі і на 96% менше води, ніж якби процес вирощування м’яса відбувався на звичайній тваринній фермі," — підсумували у компанії.

За 2021 рік собівартість і відповідно ціна курячого філе, яке вирощує Future Meat Technologie, знизилась у кілька разів. Цього вдалось досятги, зокрема, завдяки масштабуванню бізнесу. В червні компанія відкрила першу фабрику з вирощування м’яса у лабораторії в ізраїльському місті Реховот.

Читайте також: Netflix зобразив українку в серіалі крадійкою та тупою: Мінкульт відреагував



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини