Головна Новини HI-tech технології Компанія Google висловилася з приводу поданого проти неї антиконкурентного позову
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Google висловилася з приводу поданого проти неї антиконкурентного позову

Google відповіла на звинувачення в антиконкурентній поведінці

22 жовтня 2020, 16:25
Поділіться публікацією:

Вчора ввечері був поданий позов, складений декількома Генеральними прокурорами США, які звинувачували Google в антиконкурентній поведінці і домінуванні в індустрії пошукових послуг. Google відреагував у своєму блозі, відповідаючи на деякі претензії, викладені в позові. Про це повідомляє GSMarena.

Компанія Google висловилася з приводу поданого проти неї антиконкурентного позову

Google відповів на судовий позов

"Позов міністерства юстиції глибоко помилковий. Люди використовують Google тому, що хочуть, а не тому, що їх примушують до цього, або тому, що вони не можуть знайти альтернативи. Судовий процес ніяк не допоможе споживачам. Навпаки, це штучно підтримає альтернативи більш низької якості пошуку, підвищить ціни на телефонний зв'язок і утруднить доступ людей до пошукових сервісів, які вони хочуть використовувати", — йдеться в заяві компанії.

Мін'юст вважає, що Google давала багатомільйонні хабарі виробникам мобільних телефонів і інтернет-браузерів за встановлення Google в якості пошукової системи за умовчанням. У позові стверджувалося, що Apple використовує пошукач Google в своєму браузері, тому що він "найкращий", але Safari також підтримує пошуковики Bing і Yahoo, які також платять Apple при просуванні своїх послуг.

Google також звернув увагу на те, що свого часу Yahoo! заплатили Mozilla, щоб стати пошуковим сервісом за замовчуванням в Firefox, проте більшість американців перейшли на Google.

Як повідомляло видання "Коментарі", проти Google подали найбільший позов в XXI столітті .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини