Головна Новини HI-tech технології Китай зробив гаманець-карту з дисплеєм для цифрового юаня
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зробив гаманець-карту з дисплеєм для цифрового юаня

Видача електронних гаманців у вигляді карт почалася в лікарні Шанхай Тонгр

7 січня 2021, 21:14
Поділіться публікацією:

Приблизно через два роки Китай планує ввести цифрові гроші (цифровий юань). У масі це будуть програми на смартфон. Для тих, хто відчуває труднощі з використанням смартфона в платежах, наприклад літнім людям або жителям віддалених районів країни, передбачена видача гаманців в форматі банківських карт з інформаційним дисплеєм. Подібні гаманці почали вводити в одній з лікарень Шанхая в рамках пілотного проекту щодо поводження цифрових грошей.

Китай зробив гаманець-карту з дисплеєм для цифрового юаня

Китай створить гаманець для цифрового юаня

У лікарні Шанхай Тонгр почалася видача електронних гаманців у вигляді карт. Планується, що такими гаманцями будуть користуватися співробітники лікарень і пацієнти. Дисплей на електронному чорнилі, вбудованих в карту-гаманець, показує суму, що залишилася, суму, витрачену на поточний платіж, кількість платежів і іншу інформацію. В рамках пілотного проекту таким гаманцем можна оплатити в кафетерії, оплатити парковку або консультацію.

Цифровий юань — це цифрова форма законного платіжного засобу Китайської Народної Республіки, випущена Народним банком Китаю, яка має цінність і юридичне покриття поряд зі звичайними паперовими грошима і монетами і зберігає контрольовану анонімність. Оплачувати цифровими юанями можна буде без проведення транзакцій через віддалені сервіси, і в цьому їх головна особливість і відмінність цифрового юаня від сучасних цифрових платіжних систем.

Як повідомляло видання "Коментарі", віртуальні дипломи та цифрові студентиВірус COVID-19 змушує навчальні заклади робити практично все онлайн і віртуально, навіть випускний вечір. Церемонія 58-го випускного вечора в Індійському технологічному інституті в Бомбеї в неділю проходила не тільки онлайн, але і за участю цифрових аватарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини