Китай запустив космічну ракету з безліччю супутників на борту: що відомо (ВІДЕО)

КНР вивела на орбіту нашої планети групу супутників

Китай вивів на орбіту групу космічних апаратів. Про це повідомляє видання Xinhuа.

Як стало відомо, сьогодні, 19 липня, КНР за допомогою космічної ракети власного виробництва під назвою "Чанчжу-2В" вивела на заплановані орбіти десяту групу супутників. Всі вони належать до серії "Яогань-30".

Повідомляється, що ця ракета-носій була запущена з космодрому Січан, який знаходиться в китайській провінції Сичуань, що на південному заході країни. Це сталося о 08:19 за місцевим часом.

Зазначається, що за допомогою "Чанчжу-2В" на орбіту також був виведений супутник під назвою "Тяньц-15".

Для довідки: Цей запуск є вже 380-м для космічних ракет серії "Чанчжу".

Відео: SciNews

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що китайські вчені приступили до вивчення зразків ґрунту, доставлених із Місяця ще в грудні минулого року. Наразі матеріалом вони поділилися лише з китайськими фахівцями, однак в CNSA готові до міжнародної співпраці. У мережі з'явилися фотографії цих зразків ґрунту. Подробиці - в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що КНР планує створити систему для захисту нашої планети від астероїдної небезпеки. У неї будуть входити безліч без'ядерних ударних засобів, які створять на базі ракет-носіїв власного виробництва під назвою "Чанчжен-5". У Китаї стверджують, що зможуть створити цю систему вже в найближчі 10 років. Стало відомо, як саме буде працювати такий флот і скільки для цього знадобиться ракет. Детальніше про це читайте в нашій статті.