Головна Новини HI-tech технології Кількість піратського онлайн-контенту різко скоротилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість піратського онлайн-контенту різко скоротилася

З моменту початку карантину користувачі все частіше вдаються до послуг піратського контенту

8 вересня 2020, 10:36
Поділіться публікацією:

Кількість нових матеріалів, які незаконно розповсюджуються на піратських сайтах, різко скоротилася після того, як трьом імовірним членам групи під назвою Sparks було пред'явлено звинувачення в змові з порушенням авторських прав. Про це повідомляє BBC.

Кількість піратського онлайн-контенту різко скоротилася

Sparks — це "група релізів", яка збирає фільми, музику та інші цифрові матеріали до їх офіційного випуску і розміщує їх в Інтернеті. У серпні влада США провела кілька рейдів. Через тиждень кількість нових піратських матеріалів впала. За повідомленням новинного сайту Torrentfreak, вона зменшилась з 1944-х (за тиждень до рейдів) до 168-ми (за тиждень після них).

Троє чоловіків, звинувачених у змові про порушення авторських прав, були названі в юридичних документах як Умар Ахмад, який живе в Норвегії, Джордж Бріді з острова Уайт і Джонатан Корреа, місцеперебування якого не вказано.

"Група Sparks успішно відтворила і розповсюдила сотні фільмів і телешоу до їх роздрібного продажу, включаючи майже всі фільми, випущені великими виробничими студіями", — заявила влада США, яка звинувачує групу в заподіянні кіностудіям "збитків на десятки мільйонів доларів".

Вважається, що Sparks є частиною великого таємної спільноти під назвою The Scene. На початку карантину спостерігався сплеск пошуку піратського контенту. Згідно з інформацією Fact, британської організації по захисту інтелектуальної власності, з лютого по квітень кількість посилань на нелегальні потокові сайти збільшилася вдвічі.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Нідерландах ліквідували великий піратський онлайн-плеєр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини