Рубрики
МЕНЮ
Кириєнко Анна
Підробка вина — ситуація, яка трапляється доволі часто. Таке шахрайство завдає збитків не тільки виробникам, а й споживачам. Адже неякісним алкоголем можна отруїтися.
Фото: volga.news
Аби усунути проблему масової підробки вина, австралійські вчені з Університету Аделаїди розробили нову технологію. Завдяки їй можна одразу визначити місце створення алкоголю.
Річ у тому, що кожен напій має неповторний хімічний склад, який робить його унікальним, немов відбиток нашого пальця.
Аби дослідити детально склад вина, вчені залучили флуоресцентну спектроскопію – метод, який аналізує світловипромінювальні сполуки та створює "відбиток" вина.
Цей метод — швидкий, ефективний та надійний. І головне — щоб скористатись ним, не потрібні лабораторні умови. Метод не потребує великих затрат та додаткових ресурсів. Його вже планують масово використовувати аби виявляти партії підробок.
В планах вчених — розробити хімічні маркери, щоб розрізняти вино за місцем створення.
Сайт “Коментарі” також повідомляє про сім правил, які допоможуть мінімізувати шкоду від алкоголю.
Новини