Головна Новини HI-tech технології Кабмін прийняв ряд важливих рішень для посилення кіберзахисту України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін прийняв ряд важливих рішень для посилення кіберзахисту України

Кабмін забезпечить кіберзахист критично важливої інформаційної інфраструктури України

12 листопада 2020, 14:12
Поділіться публікацією:

11 листопада Кабмін прийняв ряд важливих рішень щодо кіберзахисту критично важливої інформаційної інфраструктури, держінфоресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Кабмін прийняв ряд важливих рішень для посилення кіберзахисту України

Кабмін прийняв важливі рішення по кібербезпеці

Уряд схвалив проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України". Згідно з цим законом, на Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України покладаються обов'язки щодо збереження резервних копій державних електронних інформаційних ресурсів.

Також до Закону України "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України" додається норма, яка покладає на державні органи, військові формування, держпідприємства і організації, зобов'язання по створенню резервних копій. Крім того, визначається, що встановлення порядку передачі, зберігання і доступу до резервних копій буде визначатися Кабінетом Міністрів України.

Прийнятий законопроект покликаний визначити правові основи організації відновлення доступу і функціонування інформаційної інфраструктури в держорганах в разі настання негативних наслідків, наприклад кібератаки або стихійного лиха.

Кабмін також ухвалив постанову "Про затвердження Порядку проведення огляду стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, держінформаційніх ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом". Постанова має врегулювати питання проведення огляду складової частини заходів з проведення комплексного огляду сектору безпеки і оборони. Також вона дозволить провести оцінку реального стану справ на об'єктах критичної інформаційної інфраструктури життєво важливих галузей країни.

Документ визначає, що для виконання заходів з проведення огляду утворюється міжвідомча робоча група з питань проведення огляду. До її складу входять представники з-поміж керівників та/або співробітників підрозділів кіберзахисту і кібербезпеки, команд реагування на комп'ютерні надзвичайні події.

За результатами огляду формується перспективна модель національної системи кібербезпеки з урахуванням реальних і потенційних загроз у кіберпросторі та фінансово-економічних можливостей держави. А також створюються передумови для формування подальших заходів щодо підвищення рівня кіберстойкості інфраструктури країни.

Як повідомляло видання "Коментарі", Кабмін схвалив розширення прав поліції по використанню електрошокера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини