Головна Новини HI-tech технології Ізраїльська компанія планує вирощувати клони зі стовбурових клітин людей для пересадки органів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїльська компанія планує вирощувати клони зі стовбурових клітин людей для пересадки органів

Для покращення здоров’я людей та збільшення їх довголіття компанія Renewal Bio пропонує вирощувати клони органів зі стовбурових клітин.

22 серпня 2022, 20:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Неоднозначний стартап заснував Джейкоб Ханна, біолог з Наукового інституту Вейцмана. У своїх експериментах йому вже вдалося створити якісні мишачі ембріони та змусити їх розвиватись у штучному середовищі. За словами біолога це перший якісний ембріон, що був створений без сперматозоїдів, яйцеклітин та вирощений у штучній матці.

Ізраїльська компанія планує вирощувати клони зі стовбурових клітин людей для пересадки органів

Транспантація органів зі штучного ембріона

Автор дослідження ставить собі питання і одразу відповідає на нього:

Чи можемо ми використати ці ембріони, що мають ранні органи, для отримання клітин, які можна використовувати для трансплантації? Ми вважаємо це універсальною відправною точкою, — заявив Джейкоб Ханна.

Саме тому наступним кроком Джейкоба Ханна та компанії Renewal Bio буде створення штучних моделей людських ембріонів. Про це він заявив на своєму акаунті у Twitter.

Суть наступного етапу полягає у вирощуванні ембріонів, які еквівалентні людським на 50-му дні вагітності. В таких ембріонах вже сформовані органи, які можна потім виростити та трансплантувати.

За його словами, такий ембріон буде найкращим 3D-біопринтером для створення органів та інших тканин організму. Науковці вже вміють друкувати та вирощувати хрящі та кістки, але створення серця чи нирки більш складний процес. Саму тому ембріон зможе побудувати такий орган природним шляхом.

Окрім повноцінних органів, вчені також планують вирощувати ембріональні клітини крові, які можна перелити людині похилого віку для перезавантаження імунної системи. Інший напрямок розвитку технології полягає у вирощувані яйцеклітини, для жінок, що страждають безпліддям. Потім цю яйцеклітину, можна буде трансплантувати у тіло жінки.

У новому експерименті науковець використає власну кров та клітини кількох інших добровольців, для створення синтетичних людських ембріонів.

Раніше в "Коментарях" ми згадували про унікальну в Україні трансплантацію від одного пацієнта, який урятував одразу життя трьох інших.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини