Головна Новини HI-tech технології Ізраїль показав свій новий супертанк: має футуристичні технології на основі штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль показав свій новий супертанк: має футуристичні технології на основі штучного інтелекту

Міноборони Ізраїлю продемонстрували новий сучасний танк з кількома новітніми технологіями.

27 вересня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ізраїль офіційно представив свій новий танк останнього покоління Merkava Barak, який розроблявся останні п’ять років. Футуристична конструкція використовує алгоритми штучного інтелекту, яку Ізраїль називає революційними на полі бою.

Ізраїль показав свій новий супертанк: має футуристичні технології на основі штучного інтелекту

Ізраїльський танк Merkava Barak. Фото з відкритих джерел

Barak став останньою модернізованою версією головного танка ізраїльської армії Merkava. Міноборони Ізраїлю повідомило, що танк матиме кілька новітніх функцій. Зокрема це стосується штучного інтелекту, який буде використовуйсь для автоматичного націлювання на суперників, що дозволить швидше атакувати ворога. 

Іншою сучасною фішкою на Merkava Barak буде футуристична система IronVision, яка використовує технологію доповненої реальності. Командир одягає спеціальний шолом, який допомагає бачити "крізь" броню власного танка. Таким чином екіпаж отримує кращу інформацію щодо навколишнього оточення.

Ізраїль показав свій новий супертанк: має футуристичні технології на основі штучного інтелекту - фото 2

Також танк матиме додаткові системи захисту, зокрема радар, який прогнозує траєкторію польоту ворожої ракети. Таким чином пускові установки починають стріляти снарядами, які підривають випущену ракету далеко від танку, що забезпечує додаткову безпеку для екіпажу. 

Крім цього танк матиме інші покращені та осучасненні системи введення вогню та захисту. У Міноборони Ізраїлю вважають, що танк Merkava Barak стане основним бойовим танком країни в майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про сутичку між українським та російським танком на відстані кількох метрів. У Міноборони оприлюднили відео.

Також "Коментарі" писали, що Україна отримала потужну зброю від США, на яку чекала кілька місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини