Головна Новини HI-tech технології Італія почала наступ на великі технологічні компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія почала наступ на великі технологічні компанії

Регулятор має намір з'ясувати, як компанії збирають дані користувачів і як їх використовують

8 вересня 2020, 16:11
Поділіться публікацією:

Орган з нагляду за конкуренцією в Італії почав розслідування щодо Apple, Google і Dropbox, пов'язані з їх хмарними сховищами. Про це повідомляє видання The Seattle Times.

Італія почала наступ на великі технологічні компанії

Орган по конкуренції і ринку заявив в понеділок, що він почав в цілому шість розслідувань щодо Apple iCloud, Google Drive і служби онлайн-сховища Dropbox у відповідь на скарги про недобросовісну комерційну практику і порушення національної директиви про права споживачів. В одному випадку він також розглядає "прикрі застереження" в контракті.

Регулятор заявив, що вивчає питання про те, чи не змогли ці три компанії вказати, як дані користувачів будуть збиратися і чи будуть використовуватися в комерційних цілях чи ні. Також з'ясовується, чи не зміг Dropbox надати чітку і доступну інформацію про те, як користувачі можуть вийти з контрактів або домагатися позасудового врегулювання суперечок. Apple, Google і Dropbox не відразу відповіли на запити про коментарі.

Італійське розслідування слідує за  більш широкими  зусиллями регуляційних органів Європейського Союзу з роз'яснення того, які дрібні шрифти використовують компанії, що займаються технологіями дрібного шрифту, у своїх умовах обслуговування, щоб споживачі могли краще зрозуміти, як використовується їх інформація. Facebook оновив свої умови обслуговування минулого року, щоб роз'яснити, як він заробляє на даних користувачів, у відповідь на тиск з боку європейських регуляторів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook подає в суд на антимонопольний регулятор ЄС за надмірні запити даних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини