Головна Новини HI-tech технології Intel готується представити нові процесори (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Intel готується представити нові процесори (ФОТО)

Intel представить гібридну архітектуру нового процесора до кінця року

5 листопада 2020, 16:21
Поділіться публікацією:

Нещодавно Intel запропонувала високорівневий огляд прийдешніх процесорів Rocket Lake на основі архітектури Cypress Cove. Також очікується, що в кінці наступного року Intel представить гібридну архітектуру Alder Lake. Тепер, схоже, ми побачимо перші фотографії процесорів Rocket Lake і Alder Lake, які просочилися.

Intel готується представити нові процесори (ФОТО)

Intel представить нові процесори

Фотографія передбачуваного процесора Rocket Lake була недавно опублікована Wing Tseung в Facebook. Цілком ймовірно, що процесор буде мати номенклатуру 11-й серії, наприклад Core i9-11900K. За заявою Intel, Rocket Lake буде використовувати до восьми ядер процесора Ice Lake (16 потоків) з бекпортом на 14 нм разом з Xe iGPU. Intel заявила, що Rocket Lake може запропонувати двозначні процентні поліпшення IPC, а також забезпечити підтримку PCIe Gen4.

У другій половині 2021 року з'явиться Intel Alder Lake — гібридна архітектура ЦП з комбінацією ядер Golden Cove (великі) і Gracemont (маленькі). ЦП Alder Lake має на 500 контактів більше (сокет LGA 1700), ніж Rocket Lake, і, таким чином, має висоту близько 45 мм в порівнянні з висотою 37,5 мм у частині LGA 1 200.

Intel готується представити нові процесори (ФОТО) - фото 2

Наскільки нам відомо, топовий SKU Alder Lake (Core i9-12900K?) буде мати 16 ядер (8 8) і 24 потоку (тільки ядра Golden Cove підтримують гіперпоточність). Очікується, що Alder Lake також забезпечить підтримку оперативної пам'яті PCIe Gen5 і DDR5-4400.

Як повідомляло видання "Коментарі", Intel оновила логотип вперше з 2006 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини