Головна Новини HI-tech технології Індія ініціює створення Всесвітнього банку сонячної енергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія ініціює створення Всесвітнього банку сонячної енергії

Індія пропонує виділити 50 мільярдів доларів на розвиток Світового банку сонячної енергії

1 серпня 2020, 10:31 comments1337
Поділіться публікацією:

Згідно з повідомленнями засобів масової інформації, Міністерство нових і поновлюваних джерел енергії Індії, ймовірно, запропонує уряду створити Всесвітній банк сонячної енергії. Банк, ймовірно, допоможе країнам-членам Міжнародного сонячного альянсу отримати доступне фінансування для проектів сонячної енергетики. Про це повідомляє EQ International.

Індія ініціює створення Всесвітнього банку сонячної енергії

Мінприроди може запропонувати виділити Світовому банку сонячної енергії 50 мільярдів доларів протягом перших десяти років. Банку потрібно 10 мільярдів доларів власного капіталу і 2 мільярди доларів сплаченого капіталу. Після отримання перших 6 мільярдів доларів з цього фінансування банк зможе почати свою діяльність.

Терміни цієї пропозиції мають вирішальне значення. Китай взяв на себе ініціативу по створенню Азіатського банку інфраструктурних інвестицій та Нового банку розвитку. З ростом напруженості на кордоні з Китаєм Індія намагається протистояти міжнародному впливу свого сусіда. Цей крок також узгоджується зі зростаючою тенденцією країн, що діють проти Китаю на декількох фронтах.

Всесвітній банк сонячної енергії стане третьою великою глобальної ініціативою Індії щодо сонячної енергії. Перша — Міжнародний сонячний альянс, мета якого — зібрати 1 трильйон доларів для створення 100 гігават сонячної енергії в світі. Також нещодавно Мінприроди запропонувало створити міжконтинентальну сонячну енергосистему від Південно-Східної Азії до Близького Сходу і Африки.

Як повідомляло видання "Коментарі", голландці навчилися добувати енергію з хліба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини