Головна Новини HI-tech технології Ілон Маск зробив прогноз про кінець ери мобільних телефонів: що їх замінить
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск зробив прогноз про кінець ери мобільних телефонів: що їх замінить

Маск заявив, що мобільні телефони замінять на імплантовані у мозок людей чипи.

17 червня 2024, 15:15 comments1700
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американський бізнесмен та винахідник Ілон Маск заявив, що у майбутньому зникнуть усі мобільні телефони. За словами Маска, їх замінять мозкові імпланти подібні до тих, які створює його компанія Neuralink.

Ілон Маск зробив прогноз про кінець ери мобільних телефонів: що їх замінить

Ілон Маск прогнозує зникнення телефонів. Фото з відкритих джерел

Ілон Маск прокоментував допис користувача соцмережі X, який запитав, чи згоді люди встановлювати собі чипи в мозок, які будуть допомагати силою думки керувати мобільним телефоном. 

Американський мільярдер вказав, що бачить майбутнє повністю без мобільних телефонів, які будуть замінені імплантами у голові людей.

"У майбутньому не буде телефонів, а лише Neuralinks", — коротко відповів Маск.

Neuralink – це американська нейротехнологічна компанія, яка розробляє та експериментує з чипами для мозку, які дозволяють керувати інтерфейсом комп’ютера, телефона та інших пристроїв силою думки.

Попри велику критику через медичні випробування та евтаназію приматів, у США дозволили компанії Neuralink вживити їх імплант у мозок людини. Першим пацієнтом став чоловік, на ім'я Ноланд Арбо, який протягом восьми років жив з паралічем від плечей до нижніх кінцівок. 

Після проведення операції на мозку, Арбо видужав та у березні продемонстрував свої нові можливості. За його словами, технологія Маска змінила його життя і він може керувати комп'ютерним курсором своїми думками. 31 річний чоловік похвалився, що завдяки цьому міг грати в такі ігри як Civilization 6, Old School Runescape та шахи-онлайн.

Попри успішність операції, через місяць чип у мозку Арбо почав давати збій та погіршив свою роботу. Neuralink оновила програмне забезпечення, що покращило роботу імпланта, однак не відновило всіх функцій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про популярного співака, який не користується мобільним телефоном близько 10 років.

Також "Коментарі" писали про прогноз Ілона Маска на 2024 рік, який він зробив на початку року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини