Головна Новини HI-tech технології IBM замінить частину співробітників штучним інтелектом
commentss НОВИНИ Всі новини

IBM замінить частину співробітників штучним інтелектом

Штучний інтелект у багатьох випадках демонструє більшу ефективність, ніж людина

2 травня 2023, 15:52
Поділіться публікацією:

Корпорація IBM скоротить прийом нового персоналу на позиції, які може замінити на штучний інтелект, заявив її голова Арвінд Крішна. За його словами, йдеться про 7800 робочих місць. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

IBM замінить частину співробітників штучним інтелектом

Штучний інтелект конкурує з людським

Американська корпорація International Business Machines (IBM), яка є одним із світових лідерів з виробництва комп'ютерної техніки та програмного забезпечення, планує скоротити прийом персоналу на деякі позиції через можливість виконувати ці види діяльності з використанням штучного інтелекту (ІІ). Глава концерну Арвінд Крішна очікує, що у найближчі п'ять років за допомогою ІІ та автоматизації можна буде компенсувати близько третини робочих місць у низці сфер, зокрема, в галузі управління персоналом. Йдеться про приблизно 7800 позицій. Про це він заявив в інтерв'ю агентству Bloomberg.

У зв'язку з цим, за словами Крішни, IBM частково або повністю відмовляться від прийому на роботу нових співробітників в деяких підрозділах, які не мають прямого контакту з клієнтами. У цих сферах корпорації зараз працює близько 26 тисяч осіб, зазначив він. У галузі розробки програмного забезпечення та в підрозділах, що взаємодіють з клієнтами, як і раніше, будуть працевлаштовуватися нові співробітники. Загалом корпорація налічує близько 260 тисяч працівників.

Тим часом, після обстежень через затримку мови синові Віктору Павлику було поставлено діагноз.

У ЗСУ відреагували на плани Кремля – захопити Бахмут до 9 травня.

А Польща хоче добитися репарацій від Німеччини: подробиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини