Головна Новини HI-tech технології Хто лідирує серед інтернет-браузерів в Україні та світі у 2024 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто лідирує серед інтернет-браузерів в Україні та світі у 2024 році

Google Chrome продовжує лідирувати на ринку браузерів у березні 2024 року

4 квітня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Агентства StarCounter провели аналітичне дослідження та виявили найпопулярніші інтернет-браузерів у світі 2024 року. Згідно з отриманими даними, Google Chrome продовжує утримувати позицію лідера на ринку, забезпечуючи собі значну перевагу перед конкурентами.

Хто лідирує серед інтернет-браузерів в Україні та світі у 2024 році

Найпопулярніші браузери в Україні та світі у 2024 році

За результатами дослідження, Chrome займає перше місце з часткою 65.77%, значно випереджаючи найближчого переслідувача — браузер Edge від Microsoft, частка якого склала 12.71%. Третє місце посів Safari від Apple з показником 8.63%, демонструючи перевагу користувачів продукції Apple даному браузеру. У списку також присутні Firefox і Opera з частками 6.61% і 3.15% відповідно.

Ситуація на українському ринку в цілому відображає світові тенденції, проте тут Google Chrome має дещо меншу частку ринку — 60.89%, а за ним ідуть Edge, Opera і Firefox. На окрему увагу заслуговує "Яндекс Браузер", що замикає топ-5 популярних браузерів в Україні з часткою в 5.05%.

Крім того, серед користувачів смартфонів Google Chrome також лідирує (57,13%). Друге місце з упевненістю займає Safari (22.24%), що може бути пов'язане з високою популярністю пристроїв від Apple і перед встановленням цього браузера на них. Введення в iOS 17.4 можливості вибору браузера за умовчанням із 12 найпопулярніших для користувачів із країн Євросоюзу може суттєво вплинути на подальшу динаміку ринку.

Нагадаємо, що аналітики виділили основні тенденції ринку смартфонів на 2024 рік, з акцентом на найкращі бюджетні моделі Android. Вони знайшли три смартфони, що відрізняються на тлі інших своїми можливостями та вартістю, пропонуючи споживачам найкраще співвідношення ціни та якості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини