Головна Новини HI-tech технології Хакери поширюють вірус на Telegram-каналах про криптовалюту
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери поширюють вірус на Telegram-каналах про криптовалюту

Експерти попереджають про атаки невідомих, які за допомогою вірусу викрадають дані, потрібні для доступу у криптовалютний гаманець

27 грудня 2021, 12:18
Поділіться публікацією:

У команді дослідників SafeGuard Cyber Division Seven заявили про те, що хакери навчились викрадати дані, які необхідні, щоб отримати доступ до криптовалютних гаманців. І для цього вони використовують месенджер -  Тelegram. Про це експерти написали у блозі на сайті SafeGuard Cyber Division Seven.

Хакери поширюють вірус на Telegram-каналах про криптовалюту

Хакери викрадають дані від криптовалютних гаманців. Фото з відкритих джерел

У першу чергу дослідники радять відключити автоматичне завантаження файлів у Тelegram. Бо саме через  месенджер хакери розсилають шкідливий вірус Echelon, який здатен викачати ваш логін та пароль до криптовалютного гаманця. Зокрема, атакуються підписники каналів у Telegram, присвячених цифровим валютам.Тому ваш гаджет може автоматично завантажити шкідливий вірус без вашого відома.

"Зважаючи на те, як саме злочинці використовують цю шкідливу програму, то ми зробили висновок, що це чітко координована кіберкампанія, яка спрямована в основному на новеньких або наївних користувачів Telegram-каналів", — пишуть у своєму звіті дослідники.

Експерти, навіть, виявили акаунт, який і намагається залазити у чужі гаманці. Його ім’я — "Smokes Night". Нині невідомо, наскільки ефективно працювали хакери, та що їм і в кого вдалось вкрасти. Але все одно радять бути обережними у Тelegram: приховати свій номер телефону та можливість запрошувати до груп.

Нагадаємо, власники криптовалютних гаманців часто лишаються беззахисними від зломів хакерів. Це нещодавно, у серпні цього року, продемонстрував один із злочинців, показово викравши 611 млн  доларів в різних криптовалютах, а потім повернув гроші на місце.

Читайте також: Українець привіз з ОАЕ чотири валізи з найновішою моделлю iPhone: митники шоковані



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини