Головна Новини HI-tech технології Гумдопомога без черг: в Україні запрацювала митна Е-декларація для гуманітарних вантажів
commentss НОВИНИ Всі новини

Гумдопомога без черг: в Україні запрацювала митна Е-декларація для гуманітарних вантажів

Е-декларацію можна наперед заповнити з будь-якої країни

5 травня 2022, 14:31
Поділіться публікацією:

Державна митна служба України (ДМСУ) запустила сервіс надання митної Е-декларації для гуманітарних вантажів.

Гумдопомога без черг: в Україні запрацювала митна Е-декларація для гуманітарних вантажів

Митне Е-декларування гуманітарних вантажів прискорить їх ввезення вантажу на територію України та сприятиме зменшенню черг. Фото: ДМСУ

Як повідомляє прес-центр ДМСУ, митне Е-декларування гуманітарних вантажів прискорить ввезення вантажу на територію України та сприятиме зменшенню черг у митних пунктах.

У відомстві зазначають, що Е-декларацію можна наперед заповнити з будь-якої країни.

При цьому всі анкети відразу потрапляють до бази даних Державної митної служби України та дублюються декларантом на електронну пошту.

Після отримання декларації необхідно роздрукувати її та підписати. Роздруковану та підписану декларацію слід передати представнику митниці під час проходження українського кордону.

Громадянам України, які користуються електронними сервісами, електронний підпис, BankID, MobileID, оформлення митної Е-декларації гуманітарного вантажу можна також зробити через Особистий кабінет на Єдиному державному інформаційному web-порталі "Єдине вікно для міжнародної торгівлі".

Сервіс розроблено за підтримки Офісу Президента України та Державної митної служби України.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України спростив правила для ввезення гуманітарної допомоги в країну шляхом подання подання товаросупровідних документів або декларації на митниці.

Уряд планує створити чотири фонди, з яких буде витрачено кошти на відновлення України: 1-й фонд для відновлення інфраструктури та зруйнованого майна; 2-й фонд – для відновлення та трансформації економіки, 3-й – для обслуговування та погашення боргу, 4-й фонд підтримки постраждалого бізнесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини