Головна Новини HI-tech технології Громадяни США втратять можливість завантажувати TikTok
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадяни США втратять можливість завантажувати TikTok

Адміністрація Трампа заборонила TikTok і WeChat, якими користуються мільйони громадян країни

18 вересня 2020, 17:27
Поділіться публікацією:

У п'ятницю адміністрація Трампа заявила, що заборонить громадянам Сполучених Штатів завантажувати популярні китайські додатки TikTok і WeChat, починаючи з вечора неділі. Обидві програми використовують більше 100 мільйонів осіб в країні. Про це повідомляє видання Buzz Feed News.

Громадяни США втратять можливість завантажувати TikTok

Згідно з указом Міністерства торгівлі США, нові завантаження додатків будуть заборонені з магазинів додатків США з 20 вересня. WeChat, додатку, популярному серед громадян Китаю в США, також буде заборонено розміщувати контент і обробляти платежі всередині США. TikTok зіткнеться з аналогічними обмеженнями починаючи з 12 листопада, а це означає, що існуючі користувачі більше не зможуть отримати доступ до відео TikTok після цієї дати.

На початку серпня президент Трамп підписав указ, в якому говориться, що TikTok буде фактично заборонений в країні через 45 днів, якщо американська компанія не купить її американські активи. Минулого місяця ByteDance, компанія з Пекіна, що володіє TikTok, подала до суду на адміністрацію Трампа і оскаржила заборону в федеральному суді.

Спочатку ByteDance вела переговори з Microsoft про продаж своїх операцій в США, але угода не відбулася. З тих пір ByteDance веде переговори з виробниками програмного забезпечення Oracle і Walmart з метою створення нової компанії TikTok Global, щоб розвіяти побоювання адміністрації Трампа з приводу даних користувачів. Однак угода ще не завершена.

У прес-релізі Міністерства торгівлі говориться, що у TikTok є час до 12 листопада, щоб заспокоїти побоювання адміністрації Трампа, і якщо це станеться, його можна буде повернути в магазини додатків.

Як повідомляло видання "Коментарі", влада Китаю висловила свою позицію щодо ситуації навколо TikTok.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини