Головна Новини HI-tech технології Google запускає унікальний додаток для контролю за здоров'ям
commentss НОВИНИ Всі новини

Google запускає унікальний додаток для контролю за здоров'ям

Новий дослідницький додаток Google, присвячений здоров'ю, буде запущений для телефонів Android

11 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

У середу Google оголосив, що запускає новий дослідницький додаток для телефонів Android, який дозволить будь-кому, хто має пристрій, брати участь в медичних дослідженнях. Перше дослідження, проведене через додаток, називається Google Health Studies, і буде присвячений респіраторним захворюванням, таким як грип і COVID-19.

Google запускає унікальний додаток для контролю за здоров'ям

ФОТО: The Verge

Учасники дослідження будуть використовувати додаток, щоб повідомляти про будь-які респіраторні симптоми, запобіжні заходи, які вони приймають для запобігання захворювань, і про те, чи пройшли вони тестування на COVID-19 або грип. Додаток буде збирати демографічні дані, такі як вік, стать і раса.

"Вчені в цьому дослідженні можуть вивчити тенденції, щоб зрозуміти зв'язок між мобільністю (наприклад, кількість щоденних поїздок людини поза домом) і поширенням COVID-19", — йдеться в прес-релізі Google.

Додаток буде відправляти дані дослідникам, використовуючи метод, званий федеративним навчанням, який буде групувати агреговані тренди з декількох пристроїв, а не витягувати інформацію від кожного учасника індивідуально.

Health Studies — це відповідь Google на додаток Apple Research, який працює на пристроях iOS. У минулому році він почав дослідження менструальних циклів, рухливості, здоров'я серця і слуху. Apple також дозволяє дослідникам створювати власні додатки для iPhone за допомогою програми ResearchKit.

Дослідження, що проводяться за допомогою програми, будуть супроводжуватися тими ж застереженнями, що і дослідження інших комерційних носимих продуктів: вони можуть реєструвати тільки людей, які здатні купувати такі продукти, як телефон Android. Агреговані дані — хороший спосіб захистити конфіденційність, але це означає, що дослідники не можуть детально вивчити інформацію.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google створив унікальне додаток для підтримки малих підприємств.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини