Головна Новини HI-tech технології Google продовжить час служби оновлень безпеки Android
commentss НОВИНИ Всі новини

Google продовжить час служби оновлень безпеки Android

Google змінив Android, зробивши його більш модульним і спрощує оновлення

17 грудня 2020, 18:57
Поділіться публікацією:

В майбутньому телефони Android будуть підтримувати до чотирьох нових версій ОС завдяки співпраці між Google і Qualcomm. Згідно з повідомленням в блозі інженерів Google, всі нові мобільні платформи з чіпом Qualcomm отримають чотири оновлення версії ОС і чотири роки оновлень безпеки.

Google продовжить час служби оновлень безпеки Android

ФОТО: Pocketnow

У 2017 році Google змінив Android, зробивши його більш модульним і спрощує оновлення. Цей крок, відомий як Project Treble, розділив структуру ОС і орієнтоване на пристрій низкорівневе програмне забезпечення (так звана реалізація постачальника). Хоча це було добре для виробників пристроїв, це призвело до "додаткової складності" для виробників мікросхем.

"Для кожної моделі SoC виробникам тепер необхідно було створити кілька комбінацій реалізацій постачальників для підтримки OEM-виробників, які будуть використовувати цей набір мікросхем для запуску нових пристроїв і розгортання оновлень ОС на раніше випущених пристроях", — заявили інженери Google.

Вони додали, що в результаті через три роки після запуску набору мікросхем постачальник SoC повинен буде підтримувати до шести комбінацій програмного забезпечення для ОС і реалізацій постачальника, що призводить до величезних витрат на розробку.

Нове рішення тепер поширює "принцип відсутності зворотної сили" на SoC, а також на пристрої. Протягом останнього року Google працював з Qualcomm, щоб "всі нові мобільні платформи Qualcomm, що використовують принцип відсутності зворотної активності для SoC, підтримували чотири версії ОС Android і чотири роки оновлень безпеки".

Це означає, що пристрій буде поставлятися з вихідної ОС Android, а потім отримає три додаткових оновлення програмного забезпечення протягом свого терміну служби. Оновлення безпеки триватимуть ще на один рік, щоб покрити останній запуск програмного забезпечення, в результаті чого загальний термін служби складе чотири роки.

Як повідомляло видання "Коментарі", виявлено 17 небезпечних додатків на Android.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини