Головна Новини HI-tech технології Google починає тестувати секретну технологію зв'язку в багатьох містах США
commentss НОВИНИ Всі новини

Google починає тестувати секретну технологію зв'язку в багатьох містах США

Нова мережа забезпечить надійні широкосмугові з'єднання, а також може використовуватися в багатьох інших напрямках

18 серпня 2020, 11:25
Поділіться публікацією:

Згідно з пакетом документів Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC), виявлених Business Insider, Google намагається таємно протестувати секретну мережу 6 ГГц в 17 штатах. Але що саме намагається перевірити Google, неясно. Про це повідомляє The Verge.

Google починає тестувати секретну технологію зв'язку в багатьох містах США

ФОТО: habr.com

Google хоче поекспериментувати зі спектром 6 ГГц, щоб "отримати технічну інформацію, що стосується використання цих частот для забезпечення надійних широкосмугових з'єднань". Компанія також заявляє, що очікує проведення експериментів протягом 24 місяців, і попросила дозволу провести тести в 26 містах в 17 штатах, включаючи Аризону, Каліфорнію, Колорадо, Флориду, Джорджію, Іллінойс, Айову, Канзас, Небраску, Неваду, Нью-Йорк, Північну Кароліну, Оклахому, Орегон, Техас, Юту і Вірджинію.

Більшої інформації дані документи не розкривають. Є багато можливостей для того, що Google може зробити з цим спектром 6 ГГц. Вираз "забезпечення надійних широкосмугових з'єднань" може означати, що Google хоче поекспериментувати з якоюсь домашньою інтернет-службою — можливо, це потенційна майбутня пропозиція під назвою Google Fiber Webpass.

Але у Google може бути й інше застосування для цього діапазону. Маршрутизатори Wi-Fi 6E можуть працювати на частоті 6 ГГц, як і зв'язок між транспортними засобами, а останні специфікації 5G припускають, що неліцензований спектр 6 ГГц може навіть використовуватися для стільникових мереж 5G. Однак Google навряд обмежиться лише цими ідеями.

Що потрібно знати про 6 ГГц, так це те, що очікується, що дана мережа забезпечить швидші та надійніші з'єднання. Вона може нести більшу смугу пропускання, ніж сполуки 2,4 ГГц або 5 ГГц, а також може бути менше бездротових перешкод між пристроями. Так само як Wi-Fi 5 ГГц пропонує  коротший діапазон, ніж Wi-Fi 2,4 ГГц, цілком ймовірно, що мережі 6 ГГц також матимуть менший діапазон.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google Maps поступово перетворюється в соціальну мережу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини