Головна Новини HI-tech технології Google і Facebook відмовилися від проведення кабелю в бік Гонконгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Google і Facebook відмовилися від проведення кабелю в бік Гонконгу

Американські техногігнати відмовилися від своїх планів під тиском адміністрації президента США

31 серпня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Компанії Google і Facebook відмовилися від планів прокладки підводного кабелю між США і Гонконгом після того, як адміністрація Трампа заявила, що Пекін може використати його для збору інформації про американців. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Google і Facebook відмовилися від проведення кабелю в бік Гонконгу

Компанії швидко представили переглянуту пропозицію, яка включає прокладання кабелів в сторону Тайваню і Філіппін. У новій заявці не фігурувала гонконгська компанія Pacific Light Data Communication Co., партнер по попередньому плану, яка викликала занепокоєння у американських спецслужб.

У 2017 році компанії запропонували проект Pacific Light Cable Network, в якому перераховані всі три транстихоокеанські напрямки: Гонконг, Філіппіни, Тайвань. Американські служби безпеки і Міністерство юстиції 17 червня звернулися у Федеральну комісію із зв'язку США з проханням відхилити кабель на Гонконг, заявивши, що це дасть Китаю можливість отримувати особисті дані американців. Агентства назвали Pacific Light Data дочірньою компанією Dr. Peng, яка, за їхніми словами, пов'язана з китайськими спецслужбами.

Ці кроки здійснюються по мірі того того, як напруженість між США і Китаєм продовжує наростати через серію конфліктів. До них відносяться посилення контролю Пекіна над Гонконгом і його ставлення до уйгурів, мусульманської етнічної групи. Також уряд США звинуватив Китай в тому, що китайські високотехнологічні продукти можуть бути використані для шпигунства. Мали також місце і взаємні звинувачення в поширенні коронавірусу.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook побоюється різкого падіння доходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини