Головна Новини HI-tech технології Facebook заблокував акаунт відомого кухаря-змовника
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook заблокував акаунт відомого кухаря-змовника

Австралійський шеф-кухар Піт Еванс вже раніше неодноразово був спійманий на поширенні дезінформації

28 грудня 2020, 10:55 comments1014
Поділіться публікацією:

Facebook видалив сторінку  знаменитого австралійського шеф-кухаря Піта Еванса після того, як він неодноразово ділився дезінформацією про коронавірус. Еванс, у якого було близько 1,5 мільйона підписників у Facebook, поширював теорії змови про Covid-19 і вакцини,  котрі спростовуються медичними експертами. Раніше Facebook видаляв окремі повідомлення Еванса, які вважалися дезінформацією. Тепер платформа видалила всю його сторінку.

Facebook заблокував акаунт відомого кухаря-змовника

ФОТО: The Scotsman

"Ми не дозволяємо нікому ділитися дезінформацією про Covid-19, яка може призвести до неминучих фізичних пошкоджень, або про вакцини проти Covid-19, що були спростовані експертами у сфері охорони здоров'я", — заявили в компанії.

Facebook заявив, що видалив сторінку за "неодноразові порушення" своєї політики. Еванс поділився рядом спростованих теорій про серйозність вірусу, носінні масок і вакцини, а також невірними твердженнями про мережі 5G.

Піт Еванс прославився як суддя протягом 10 сезонів австралійського кулінарного шоу My Kitchen Rules. Його аккаунт в Instagram, що належить Facebook, з 278000 підписниками, залишається активним. У четвер Еванс написав у Instagram, що він "дуже радий бути одним з каталізаторів розмови на таку важливу тему... свободу слова". Багато хто з його шанувальників висловили розчарування з приводу рішення Facebook.

Критики Еванса давно закликали Facebook закрити йому доступ до платформи за поширення неправдивої інформації. Перед пандемією кілька органів охорони здоров'я Австралії критикували Еванса, відомого як "Палео Піт", за пропаганду псевдонауки про дієти та лікуванні раку. У 2017 році Австралійська медична асоціація звинуватила Еванса в тому, що він наражає на небезпеку життя своїми помилковими твердженнями про переваги деяких мінералів і токсинів у сонцезахисному кремі.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Америці Google і Facebook викрили в змові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини