Головна Новини HI-tech технології Facebook забанив карикатуру на президента від популярного журналу. Що це за зображення
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook забанив карикатуру на президента від популярного журналу. Що це за зображення

Facebook заблокував карикатуру на президента США Джо Байдена, від популярного британського видання The Spectator. Що це за зображення?

7 січня 2023, 19:19
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Facebook відмовився публікувати першу сторінку британського журналу The Spectator із карикатурним зображенням президента США Джо Байдена. Редактор видання Фрейзер Нельсон звернувся за поясненнями, проте алгоритми Facebook не дозволили публікацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Spectator.

Facebook забанив карикатуру на президента від популярного журналу. Що це за зображення

Facebook заблокував карикатуру на Джо Байдена. Фото з відкритих джерел

Британське видання повідомляє, що нещодавно було на їхньому ресурсі опубліковано матеріал про найбільші загрози для ЗМІ, серед яких було падіння продажів газет та загроза цензури ботів. Саме останнє сталось з журналом The Spectator. Facebook відмовився публікувати обкладинку видання, на якій намальовано карикатурного президента США, який показує 5 пальців, проте на ілюстрації підпис, що Байден буде при владі ще 6 років.

Редактор видання Фрейзер Нельсон запевняє, що це гарний жарт, проте зовсім не жорстокий. У жарті малось на увазі, що президент США вже має достатньо поважний вік і інколи когнітивні здібності покидають його. Після повторного запиту до Facebook Нельсон знову отримав відмову.

"Ви надіслали запит на повторний розгляд вашого відхиленого оголошення. Було визначено, що він все ще не відповідає нашим правилам щодо реклами", — пишуть у Facebook.

Редактор видання вважає, що так працює цензура ботів і називає це справжньою проблемою. Тобто машина сканує подані оголошення та використовує алгоритми, щоб вирішити, чи можуть користувачі Facebook "терпіти" зображення.

Після кількох звернень до менеджерів Facebook Фрейзеру Нельсону відповіли, щоб той опублікував знову зображення з президентом США. Редактору видання The Spectator знову прийшла відмова.

"Процеси Facebook є непрозорими. Його цензурні боти працюють за критеріями, які нікому ніколи не дозволено знати", — підсумовує Фрейзер Нельсон.

Переглянути заблоковане зображення від видання The Spectator можна нижче:

Facebook забанив карикатуру на президента від популярного журналу. Що це за зображення - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Facebook отримав гігантський штраф від європейських регуляторів.

Також "Коментарі" писали про те, як виглядали світові політики у молоді роки, від Байдена до Шольца.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини