Головна Новини HI-tech технології Екозахисники аплодують: Google заявила про наміри покінчити зі своїм вуглецевим слідом
commentss НОВИНИ Всі новини

Екозахисники аплодують: Google заявила про наміри покінчити зі своїм вуглецевим слідом

Нова політика Google не тільки захистить навколишнє середовище, але й створить більше робочих місць

15 вересня 2020, 10:27
Поділіться публікацією:

Компанія Google заявляє, що повністю ліквідує свій вуглецевий слід, інвестуючи в "високоякісну компенсацію викидів вуглецю". Про це повідомляє BBC.

Екозахисники аплодують: Google заявила про наміри покінчити зі своїм вуглецевим слідом

Фото: ВВС

Компанія стала вуглецево-нейтральною у 2007 році та стверджує, що тепер компенсує весь вуглець, який вона коли-небудь створювала. До 2030 року компанія також має намір перевести всі свої центри обробки даних і офіси на безвуглецеву енергію, заявив виконавчий директор Сундар Пічаї. Пічаї сказав, що обіцянка Google використовувати тільки безвуглецеву енергію до 2030 року стала для неї "найбільшою пробою в галузі сталого розвитку". За його словами, протягом наступних п'яти років в результаті нової політики компанії буде створено 12 000 робочих місць.

Захисники навколишнього середовища вітали настільки привабливе зобов'язання Google по скороченню викидів, що завдають шкоди планеті. Проте, заяву про "відшкодування" всього історичного вуглецевого "боргу" Google вимагає ретельного вивчення.

Інші великі технологічні компанії також взяли на себе зобов'язання щодо скорочення або припинення використання вуглецю. У січні Microsoft оголосила про плани стати "вуглецево-негативними" до 2030 року. У липні Apple оголосила про свою мету до 2030 року досягти нульового рівня викидів вуглецю в усьому своєму бізнесі та виробничому ланцюжку постачання. Amazon поставила мету до 2040 року стати вуглецево-нейтральною.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google повідомила про реліз нових смартфонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини