Головна Новини HI-tech технології Дашборди онлайн - Кабмін відкрив доступ до усіх цифрових проектів держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Дашборди онлайн - Кабмін відкрив доступ до усіх цифрових проектів держави

Усі проекти Міністерства цифрової трансформації стануть відкритими та доступними для перегляду на кожному етапі кожному громадянину

17 лютого 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Кабмін затвердив рішення яке стало черговим кроком у розбудові цифрової держави. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Facebook.

Дашборди онлайн - Кабмін відкрив доступ до усіх цифрових проектів держави

Мінцифри робить публічними усі проекти. Фото: відкриті джерела

Розпорядження започатковує створення дашборду усіх проектів міністерства.

"Там будуть всі проєкти, відповідальні, дедлайни, бюджети, підрядники, статуси проєктів", — розповідає Федоров.

За словами міністра, обов'язкова функція дашборду — це публічність. Він вважає, що для менеджерів така прозорість є дуже сильною мотивацією.

"Ми побудували унікальну організаційну структуру у світі. У нас є міністерства, заступники з цифрової трансформації в кожному міністерстві (і є можливість їх призначати на кожному рівні державного управління), комітет цифрової трансформації у Верховній Раді. А це означає, що є проєкти в кожній сфері, в кожному міністерстві. Сотні проєктів", — пише Федоров.

Міністр також анонсує реалізацію різноманітних цифрових проектів, в тому числі державні послуги без участі чиновників, оцифровка неефективних процесів, унеможливлення корупції.

"Тому систематизація, публічний дашборд, впровадження IT-інструментів для управління всередині міністерств — єдина система координат, яка призведе до результату", — впевнений міністр.

Федоров розповів, що наразі існують сотні проектів, над якими працює сильна команда. Розроблено методологію провадження діджиталізації з урахуванням усіх наявних даних та ризиків.

Вчора Верховна Рада також зробила крок до розвитку "цифрової держави". Коментарі розповідали, що нардепи ухвалили законопроект, який дозволяє водіям показувати полісменам автодокументи на смартфоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини