Головна Новини HI-tech технології Чому зарядка телефону в спальні небезпечна для здоров'я: дослідження вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому зарядка телефону в спальні небезпечна для здоров'я: дослідження вчених

Британські вчені розповіли, чому не можна заряджати телефон у спальні

4 червня 2022, 00:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Британські вчені розповіли, до чого може привести зарядка телефону в спальні. Про це пише видання IXBT.

Чому зарядка телефону в спальні небезпечна для здоров'я: дослідження вчених

Чому не можна заряджати телефон у спальні

Як зазначається у матеріалі, згідно з останнім дослідженням вчених, зарядка мобільних телефонів у спальні може вплинути на секрецію мелатоніну.

Фахівці зазначають, що в темну пору організм людини добре виробляє мелатонін, який ще називають гормоном молодості. Він допомагає зберігати тонус шкіри, покращує якість сну, а також піклується про здоров'я волосся та нігтів. Зниження рівня мелатоніну в людини може призвести до уповільнення обмінних процесів.

За словами дослідників, зарядка гаджетів поруч із місцем, де спить людина може вплинути на вироблення мелатоніну, а це, у свою чергу, може призвести до таких захворювань, як, наприклад, діабет та ожиріння.

Згідно з даними дослідження, у режимі очікування значення електромагнітного випромінювання телефону становить 2,3 мГс, а після включення це значення збільшується до 3,4 мГс. Крім того, значення електромагнітного випромінювання мобільного телефону на відстані 5 сантиметрів, 10 сантиметрів та 15 сантиметрів від гаджета становлять 1, 0,5 та 0,3 мГс відповідно. Що далі людина перебуває від гаджета, то менше значення електромагнітного випромінювання.

Британські вчені рекомендують не залишати увімкненим телефон під час сну. Якщо людина не може цього зробити, то не варто брати його до спальні, залишати на зарядці або класти в ліжко.

Фахівці кажуть, що якщо гаджет підключений до мережі, він виробляє невелику кількість електромагнітного випромінювання, навіть коли не використовується.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що збірна України не тисне руку росіянам перед півфіналом Євро-2022 з футзалу. Всьому виною — ковидні обмеження.

Сайт "Коментарі" писав про те, що буде з волоссям, якщо 16 місяців не мити їх шампунем. Жителька Австралії розповіла, що трапилося з волоссям її 4-річної доньки після того, як вона перестала мити їх шампунем.

Читайте також про те, що вчені італійського університету Л'Акуїла з'ясували, який напій допомагає розслабити судини та знизити підвищений тиск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини