Головна Новини HI-tech технології Це кінець епохи для літаків Boeing 747
commentss НОВИНИ Всі новини

Це кінець епохи для літаків Boeing 747

З конвеєра зійшов останній культовий літак Boeing 747, який впродовж 35 років був найбільшим та наймісткішим пасажирським літаком у світі.

12 грудня 2022, 18:05 comments2023
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Компанія Boeing оголосила, що останній реактивний літак Boeing 747 зійшов з конвеєра. Через 53 роки з моменту першого польоту було виготовлено 1570 літаків у різних варіантах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter американської компанії.

Це кінець епохи для літаків Boeing 747

Boeing 747 компанії Lufthansa. Фото: з відкритих джерел

У своїх соцмережах компанія Boeing поділилась інформацією, що останній літак Boeing 747 зійшов з конвеєра. Він потрапить до швейцарської логістичної компанії Kuehne+Nagel та буде використовуватись як вантажний літак.

На таку подію відреагував і Ілон Маск, який донедавна був найбагатшою людиною світу.

"Один із найкращих літаків", — написав американський бізнесмен.

Boeing 747 — один із найпопулярніших пасажирських літаків у світі. Ця машина з характерним горбом є першим у світі літаком, який зміг перевозити до 600 пасажирів, що зробило конструкцію дуже рентабельною. Принаймні для тих часів, коли люди ще не переймались ресурсами викопного палива, які зникають та ростуть у ціні. Літак міг розвивати швидкість до 1,1 км/год та був наймісткішим і найбільшим пасажирським літаком 35 років, до початку експлуатації Airbus A380 у 2005 році.

Це кінець епохи для літаків Boeing 747 - фото 2

Наразі більшість літаків Boeing 747 для пасажирських перевезень використовує Японія — 73 одиниці, а також німецька компанія Lufthansa — 25. В Україні Boeing 747 не використовують. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про турецький винищував, який зазнав аварії під час польоту.

Також "Коментарі" писали про Ілона Маска, який розповів за кого голосуватиме на наступних виборах президента США. Цікаво, що це не Трамп і не Байден.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини