Головна Новини HI-tech технології Booking, TikTok, Samsung - хто ще потрапив під санкції ЄС за монополію
commentss НОВИНИ Всі новини

Booking, TikTok, Samsung - хто ще потрапив під санкції ЄС за монополію

Ця реформа "наведе порядок в хаосі" інтернет-трафіку, як відзначили в Єврокомісії

15 грудня 2020, 19:14
Поділіться публікацією:

Єврокомісія введе санкції проти 10 Техногігантів, яких вважають монополістами по ряду критеріїв. Про це пише Le Figaro.

Booking, TikTok, Samsung - хто ще потрапив під санкції ЄС за монополію

Gafam, а також Booking (бронювання готелів), Alibaba (дистанційний продаж), Bytedance (соціальна мережа TikTok), Snapchat (соціальна мережа) і Samsung (мобільна телефонія) відповідають критеріям, які встановив Європейський Союз для реформи цифрового законодавства, як пише джерело, близьке до Єврокомісії.

Джерело дало цей список на основі критеріїв, опублікованих у вівторок Брюсселем. Щоб потрапити в цю категорію, компанія повинна мати в ЄС оборот понад 6,5 мільярдів євро або ринкову оцінку понад 65 мільярдів. Організація також має бути присутня в трьох державах-членах, мати понад 45 мільйонів кінцевих користувачів і понад 10 000 бізнес-користувачів. Проект, представлений у вівторок, спрямований на регулювання діяльності цифрових гігантів, обвинувачених у зловживанні владою і створенням монопополію.

Цей план "наведе порядок в хаосі" інтернет-трафіку шляхом регулювання технологічних гігантів, заявила віце-президент Комісії з конкуренції Маргрет Вестагер, представивши два проекти правил.

"Закон про цифрові послуги і Закон про цифровому ринку створять безпечні і заслуговують на довіру послуги", — запевнила вона на прес-конференції.

Законопроект являє собою повну зміну філософії компаній зі списком зобов'язань і заборон, які супроводжуються санкціями.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що технологічні гіганти можуть зіткнутися зі штрафами до 10% річного доходу, якщо вони не будуть дотримуватися нових правил Європейського Союзу щодо використання даних, які будуть оприлюднені у вівторок, згідно з проектом постанови, з яким ознайомилося видання Bloomberg News.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини