Головна Новини HI-tech технології Болгарія і США підписали спільну декларацію про безпеку 5G
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарія і США підписали спільну декларацію про безпеку 5G

Угода спрямована на усунення довгострокових загроз конфіденційності, безпеки і прав людини

25 жовтня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

У п'ятницю офіційні особи заявили, що Болгарія і США підписали декларацію про безпеку мереж мобільного зв'язку 5G, яка повинна забезпечувати захищену і більш якісний зв'язок. Про це повідомляє видання Reuters .

Болгарія і США підписали спільну декларацію про безпеку 5G

Болгарія і США підписали декларацію про 5G

Болгарія приєдналася до ініціативи Держдепартаменту США "Чистий мережу", в якій йдеться про те, що вона спрямована на усунення "довгострокових загроз конфіденційності, безпеки і прав людини, створюваних вільного світу з боку авторитарних зловмисників, таких як Комуністична партія Китаю".

"Болгарія знаходиться в хорошій компанії. Як член Північноатлантичного союзу вона тепер приєднується до 27 з 30 країн-членів НАТО в якості члена "Чистої мережі"", — сказала Кейт Крач, заступник міністра економіки США в відео, опублікованому болгарським урядом після підписання.

Посольство США в Софії назвало підписання "історичним" і заявило, що Болгарія приєднується до "зростаючої коаліції країн і компаній, схильних до захисту своїх мереж 5G від ненадійних постачальників".

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов сказав, що Європейський союз вже надав керівні принципи з безпеки мереж 5G і що вони повинні грунтуватися на чесній конкуренції і прозорості. У заяві уряду не згадувалися конкретні постачальники або значення цього документа для болгарських операторів зв'язку, які будуть розвивати мережі 5G.

Але болгарська ділова газета Kapital процитувала Крач, яка сказала, що основна ідея ініціативи полягала в тому, щоб гарантувати, що болгарські оператори зв'язку будуть використовувати перевірених постачальників і не обиратимуть Huawei і ZTE.

Як повідомляло видання "Коментарі", Італія відмовилася від послуг Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини