Головна Новини HI-tech технології Бельгійці випробували нову технологію 3D-друку для створення будинків (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Бельгійці випробували нову технологію 3D-друку для створення будинків (ВІДЕО)

Надрукований на 3D-принтері будинок має висоту вісім метрів і загальну площу 90 кв. м

19 серпня 2020, 17:21 comments1065
Поділіться публікацією:








Kamp C, центр сталого розвитку та інновацій в будівництві, розташований в Вестерло, Бельгія, з використанням найбільшого 3D-принтера для бетону в Європі побудував двоповерховий будинок, перший в світі, побудований з використанням цього методу в єдиній унікальній деталі. Невеликий будинок, побудоване в якості тестового на території компанії, має висоту вісім метрів і загальну площу 90 кв. м, середній розмір таунхауса в цьому регіоні. Про це повідомляє інформаційний портал Domus.

Бельгійці випробували нову технологію 3D-друку для створення будинків (ВІДЕО)

"Що робить цей будинок таким унікальним, так це те, що ми надрукували його на стаціонарному 3D-принтері для бетону. В інших будинках, надрукованих по всьому світу, є тільки один поверх. У багатьох випадках компоненти були надруковані на заводі і зібрані на місці. Однак ми роздрукували всю оболонку будівлі повністю", — каже Еміель Асьон, керівник проекту в Kamp C.

У той час як 3D-друк в будівництві поширюється по всьому світу, будівельна галузь стикається з серйозними і нагальними проблемами. Необхідно скоротити споживання матеріалів і енергії, скоротити викиди CO2 і кількість відходів, в той час як попит на житло постійно зростає. Kamp C продовжує експериментувати з 3D-друком бетону у відповідь на ці виклики. "Міцність на стиск матеріалу в три рази вища, ніж у звичайної цегли швидкого будівництва", — пояснює Марійке Аертс, відповідальна за проект в Kamp C.


Крім волокон в бетоні, кількість використовуваної арматури з дротяної сітки вкрай обмежена. Завдяки технології друку, що використовується, опалубка виявилася зайвою, що дозволило заощадити близько 60 відсотків матеріалу, часу і бюджету. В майбутньому весь будинок можна буде надрукувати менше ніж за два дні.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайці успішно випробували 3D-принтер в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини