Головна Новини HI-tech технології Apple придбала стартап, який створює пісні штучним інтелектом
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple придбала стартап, який створює пісні штучним інтелектом

Стартап здатний створювати мелодії за допомогою штучного інтелекту

9 лютого 2022, 01:45
Поділіться публікацією:

Американська компанія Apple придбала технологію AI Music. Стартап здатний створювати мелодії за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє видання 9To5Mac. Технологія може створювати безкоштовні саундтреки за допомогою штучного інтелекту. Звукові доріжки можуть бути динамічними та змінюватись в залежності від взаємодії користувача в реальному часі. Наприклад, під час інтенсивного тренування людини змінювати тональність. Розробники запевняють, що AI Music може відтворювати пісні, що пристосовуються до серцебиття.

Apple придбала стартап, який створює пісні штучним інтелектом

Apple (фото з відкритих джерел)

“AI Music є першим у дослідженні того, як штучний інтелект може змінювати та адаптувати музику. Простіше кажучи, на нашу думку, музика має бути доступною і контекстуально актуальною як для її творців, так і для її слухачів”, — йдеться у повідомленні.

Американська компанія не назвала суму, яку заплатила за придбання стартапу. Поки що невідомо, як Apple планує залучати технологію штучного інтелекту до своєї продукції. У серпні 2021 року компанія придбала сервіс класичної музики Primephonic. Тому американський техногігант працює над серйозним поліпшенням своєї програми Apple Music.

Зокрема, компанія може використовувати AI Music для створення унікальних саундтреків для користувачів Apple Fitness. Також видання припустило, що компанія може створювати атмосферні звуки в реальному часі за допомогою HomePod. Ймовірно, плани американської компанії стане відомо на конференції WWDC 2022 року.

Нагадаємо, американська компанія Apple офіційно представила нову функцію для своїх смартфонів, чутки про яку ходили в Мережі протягом кількох останніх тижнів. Новинка дістала назву Tap to Pay. Вона фактично дозволяє перетворити iPhone на платіжний термінал. Як зазначається у матеріалі, за допомогою нової можливості підприємці зможуть використати свої смартфони від Apple для безпечного та безконтактного прийому платежів. Для цього потрібно просто піднести до гаджета продавця смартфон покупця або банківську картку з підтримкою NFC.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини