Головна Новини HI-tech технології Apple планує випустити чотири комп'ютери з чіпом M2
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple планує випустити чотири комп'ютери з чіпом M2

Apple не запропонувала жодних натяків на потенційний чіп M2

22 лютого 2022, 02:00
Поділіться публікацією:

У 2022 році американська компанія Apple має намір випустити кілька нових комп'ютерів Mac із чіпом M2 вже у 2022 році. Очікується, що компанія представить 13-дюймовий MacBook Pro, Mac Mini, 24-дюймовий iMac та оновлений MacBook Air, всі вони, за чутками, оснащені мікросхемою M2. Про це повідомляє редактор Марк Гурман у виданні Bloomberg. Apple не запропонувала жодних натяків на потенційний чіп M2, але Гурман вважає, що його процесор буде трохи швидше, ніж у M1, і що він матиме ту саму восьмиядерну архітектуру. Однак його графічні ядра можуть підскочити з семи або восьми до дев'яти або 10. У 2023 Гурман вважає, що Apple може випустити Pro і Max версії чіпа M2, так само як це було з чіпом M1, а також оголосити чіп M3.

Apple планує випустити чотири комп'ютери з чіпом M2

Apple (фото з відкритих джерел)

Компанія вперше оголосила про свій перший власний чіп M1 у листопаді 2020 року, і кілька місяців з моменту дебюту M1 Pro та M1 Max. Оскільки Apple продовжує дистанціюватися від Intel silicon, вона має кілька інших комп'ютерів Mac, які, ймовірно, витіснять з її лінійки будь-які пристрої на базі Intel. Гурман очікує, що більший iMac Pro з чіпами M1 Pro та M1 Max замінить поточний 27-дюймовий iMac Pro, а також менший Mac Pro, що поставляється "з еквівалентом двох або чотирьох мікросхем M1 Max". І хоча Mac Mini вже поставляється з чіпом M1, Гурман очікує, що отримає оновлену опцію M1 Pro.

Що стосується термінів, Гурман каже, що Apple випустить нові комп'ютери Mac у березні, а потім у травні чи червні. Apple вже має намір представити iPhone SE 5G, 5G iPad Air і, можливо, один новий Mac, з чуток, 8 березня. Також у березні планується вихід iOS 15.4 з Face ID, який підтримує маску для обличчя. iPhone 14 та Apple Watch Series 8 очікуються не пізніше цього року.

Нагадаємо, компанія Apple анонсувала нову функцію для своїх iPhoneВона називається Tap to Pay і дозволяє використовувати телефон як платіжний термінал. Функція стане доступна вже цього року і дозволить бізнесу приймати оплату через iPhone та встановлений партнерський додаток. Про це повідомляє пресслужба Apple. Спочатку нововведення працюватиме лише у США. Stripe стане першою платіжною платформою, яка тестує функцію. Пізніше платіжні платформи та розробники зможуть інтегрувати технологію у свої програми для iOS та пропонувати їх як додатки для оплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Тарас Хоманчук

11 квітня 2022, 15:56

Чіп M2 дійсно один з найкращих на ринку. Взагалі Apple суттєво випереджає конкурентів саме в чіпах, які набагато швидші та кращі. До речі, критики навіть заявляють, що чіп A15 що в Айфонах 13 Про Макс - https://icoola.ua/apple-iphone-13-pro-max є найшидшим серед усіх смартфонів світу. Дісно методика виготовлення чіпів компанія Apple тримає на висоті і якщо на ринку з'явиться M2 в нових пристроях - це буде просто чудово. Надіюсь скоро побачу ці технологічні новинки вживу. Цікаво, наскільки швидшим стане рендеринг відео)


Новини