Головна Новини HI-tech технології Apple перенесла впровадження посилених заходів конфіденційності
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple перенесла впровадження посилених заходів конфіденційності

Apple відмовилася від чергових оновлень через протест з боку Facebook

5 вересня 2020, 16:23
Поділіться публікацією:

Apple відклала впровадження нових правил конфіденційності, спрямованих на те, щоб програми і веб-сайти не відстежували людей в мережі без їх згоди. Про це повідомляє BBC.

Apple перенесла впровадження посилених заходів конфіденційності

Зміни, які планувалося впровадити, припускали, що додаток повинен буде запитати у користувача дозвіл на доступ до ідентифікатора відстеження реклами на iPhone або iPad. Ці заходи повинні були з'явитися в останньому оновленні iOS 14 восени. Але Apple заявила, що зміни відкладаються до початку 2021 року, аби дати розробникам додатків і веб-сайтам більше часу для адаптації своїх сервісів.

Facebook попередив, що план забезпечення конфіденційності Apple може зробити один з її рекламних інструментів "настільки неефективним для iOS 14, що, можливо, немає сенсу пропонувати його даній версії операційної системи". Соціальна мережа заявляє, що більше не буде збирати ідентифікатори відстеження реклами користувачів на iOS 14, і що план Apple змусив її прийняти таке рішення.

Пристрої Apple, включаючи iPhone, iPad і Apple TV box, мають унікальний ідентифікатор, відомий як "ідентифікатор для рекламодавців" (IDAF). Він може допомогти додаткам відстежувати ефективність рекламної кампанії. Наприклад, з його допомогою можна визначити, чи хто-небудь скачав додаток після перегляду реклами. В Android є аналогічний інструмент, відомий як Android Advertising ID (AAID). Apple вже дозволяє людям відключати доступ до своїх IDAF на iOS. Однак, як тільки зміну буде реалізовано в 2021 році, він буде відключений за замовчуванням, і рекламодавцям доведеться запитувати дозвіл на доступ до нього.

Додатки також повинні будуть запитувати дозвіл відстежувати, що люди роблять в додатках і на веб-сайтах, що належать іншим компаніям. Крім того, коли восени буде випущена iOS 14, додатки повинні будуть оголошувати, які дані вони збирають і як вони відстежують людей в Apple App Store. Ще одна нова функція безпеки буде виділятися, коли додаток отримує доступ до інформації в буфері обміну користувача.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple засмутила прихильників, які чекають виходу iPhone 12.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини