Головна Новини HI-tech технології Американські конгресмени виступають проти монополії техногігантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські конгресмени виступають проти монополії техногігантів

Законодавці впевнені, що технологічні компанії набувають занадто багато впливу

7 жовтня 2020, 14:51
Поділіться публікацією:
У США Судовий комітет Палати представників звинуватив технологічних гігантів на кшталт Google, Amazon, Facebook і Apple, в монополії і закликав до змін у відповідному законодавстві. У доповіді, підтриманій законодавцями-демократами, міститься заклик до змін, які можуть привести до розпуску деяких найбільших технологічних компаній Америки. Про це повідомляє FR24 News.
Ця рекомендація слідує за 16-місячним розслідуванням Конгресу щодо Google, Amazon, Facebook і Apple.
"У цих компаній дуже багато влади, і цю владу необхідно взяти під контроль", — написали депутати-демократи, які працюють над розслідуванням
Проте, республіканці, які брали участь в розслідуванні, не погодилися з рекомендаціями. У своїй заяві конгресмен-республіканець Джим Джордан відкинув звіт як "упереджений" і сказав, що документ вносить "радикальні пропозиції, які змінять антимонопольний закон відповідно до бачення вкрай лівих".
В останні роки американські технологічні компанії стали зазнавати більш пильної уваги Вашингтону через їх вплив і могутність. Розслідування судового комітету Палати представників — лише одне з кількох розслідувань, з якими стикаються такі компанії як Facebook і Apple.
У звіті, написаному співробітниками комітету, компанії звинувачуються в стягненні високих комісій, примусі дрібних клієнтів до невигідних контрактів і використанні "убивчих придбань" для перешкоджання суперникам. Але розбіжності у Вашингтоні між республіканцями та демократами роблять перспективу значущих дій проти компаній малоймовірною, вважає технічний аналітик Ден Айвс з Wedbush Securities.
"Відсутність консенсусу і розбіжності між двома сторонами з питань антимонопольного законодавства залишаються серйозною проблемою в досягненні мети", — сказав аналітик

Американські конгресмени виступають проти монополії техногігантів

Конгресмени проти монополії техногігантів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини